Stichting DZB krijgt steun van Frans Bauer

5 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Frans Bauer heeft vanaf zijn vakantieadres op Aruba zijn medewerking toegezegd aan de Sliedrechtse stichting Dromen Zonder Beperking. Daarmee kan de droom van een Sliedrechtse oudere vrouw met een beperking gerealiseerd worden: een ontmoeting met haar idool.

Door Caroline Voorbergen

Vorige week slingerde coördinator Esther Nugter van Dromen Zonder Beperking een flink twitterbombardement het internet op met als doel in contact te komen met Frans Bauer. Met hulp van fans van de populaire Brabantse zanger lukte dat uiteindelijk. Bauer stuurde de stichting vanaf zijn vakantieadres zijn eigen 06-nummer met de mededeling dat ze hem na de vakantie mogen bellen. ,,Dat is toch wel kicken, hoor. Dat hij ons direct zijn privénummer gaf. En daarmee zijn vertrouwen", zegt Peter de Borst, voorzitter van de stichting. ,,Hij was ook al aan het meedenken de droom van deze mevrouw zo leuk mogelijk te maken, maar over die ideeën zeg ik nog even niks. Het moet een verrassing voor haar blijven."

De fans van Bauer zijn niet verbaasd, vertelt De Borst, die reacties van hen kreeg als "dat is Frans" en "we kennen 'm niet anders".

De droom voor de Sliedrechtse vrouw van 85 jaar wordt eind oktober gerealiseerd. ,,Het wordt eigenlijk een dubbele droom, want ze wilde ook graag nog eens de zee en het strand zien. We zien kans dit te combineren met de ontmoeting met Frans Bauer."

Het zal de tweede droomvervulling zijn voor de Sliedrechtse stichting, opgericht in april. De eerste vindt al eerder in oktober plaats. De Borst: ,,Ook dat wordt iets bijzonders. We gaan een vrouw met een beperking de hele dag het gevoel geven dat zij de bruid is. Compleet met alles wat daarbij komt kijken, maar de details houd ik ook in dit geval natuurlijk nog geheim."

Voor de derde droom waar de stichting aan werkt is contact nodig met André Rieu. ,,Dat is een behoorlijke uitdaging maar we hebben al mailwisselingen met het management." De Borst hoopt ook deze droom in het najaar te kunnen realiseren.

Stichting Dromen Zonder Beperking heeft als doel wensen uit te laten komen van Sliedrechters met een beperking. Meer informatie op www.dromenzonderbeperking.nl.

advertentie
advertentie