Korenfestival aan de Merwede

12 augustus 2014 om 00:00 Activiteiten

SLIEDRECHT - Nieuwe inschrijvingen van koren die dit jaar aan het korenfestival aan de Merwede op 27 september wensen deel te nemen is helaas niet meer mogelijk. Het maximale aantal deelnemende koren is bereikt. Circa 2.500 grote en kleine zangeressen en zangers bereiden zich in de komende weken met passie voor om dit grootse feestelijke evenement voor publiek en zangers tot een onvergetelijke dag te maken.

Met recht mag dit korenfestival zich met het predicaat Nationaal bestempelen; uit het hele land zullen koren op die zaterdag in het centrum van Sliedrecht actief zijn. Binnen de geweldige verscheidenheid van songs en zangstukken van bekende componisten en gezongen door zo ongeveer alle vormen van koorsoorten, vindt ook een nazaat van J.S. Bach zijn plaats. De Vlissingse oratoriumvereniging zal op drie verschillende locaties het eerste deel uit het Magnificat van componist C. Ph. E. Bach vertolken. Hiermee sluit dit festival ook naadloos aan in de programmering van het Bach festival dat wordt gehouden van 21 tot en met zondag 28 september in de Drechtsteden.

Op zaterdag 27 september van 10.15 uur tot 15.30 uur zijn circa 40 koren met hun uiteenlopende achtergrond actief op 13 locaties, waaronder twee buitenpodia en in verschillende gebouwen. Ook gaan de kerkdeuren van de vijf in het centrum gelegen kerken op die tijden open. Ieder koor zal gedurende die dag drie keer 20 minuten optreden en steeds op een andere locatie. Tussen 15.30 en 16.00 uur verzamelen alle koren zich rond de 'Muziektent' voor een slotmanifestatie.

Deelnemende koren zijn: Culti koor-Tholen, Gem. koor Aurora-Ammerstol, Popkoor ViViD-Papendrecht, Ivrietkoor Al Naharot-Dordrecht, Popkoor 'A lot of'-Sliedrecht, Gem. koor SmartTease-Bussum, Popkoor 4-Voices Zwijndrecht, Lichte muziekkoor Close 4 You-Dordrecht, Gezelligheidskoor de Smarties-Papendrecht, Gezelligheidskoor De dukdalf-Ridderkerk, Expressif-H'veld-G'dam, De klinkers-Alblasserdam, Vlissingense oratoriumvereniging-Vlissingen, We Believe-H'Veld-G'Dam, Herv. Kerkkoor-Sliedrecht, Sound of You-Werkendam, Gospelkoor Shine-Sliedrecht, Gemengd koor Mierlo-Mierlo, Bethelkerkkoor-Zwijndrecht, Gezelligheidskoor Smartlappenkoor-Zwijndrecht, cov. Cantate Deo-Zoetermeer, cov.Soli Deo Gloria-Sliedrecht, Chanty koor Ahoy-H'veld-G'dam, Gem.koor 'Omnia 'Cum Deo'-Nieuw-Lekkerland, Operakoor Dordrecht-Dordrecht, Vocal Group Charmony-Sliedrecht, Chr. Mannenkoor Ichthus-Sliedrecht, Gem.koor De Verenigde Zangers-Werkendam, Smat-lappenkoor 'Bagger-Sliedrecht, shantykoor de Brulboei-Zwijndrecht, Brandweermannekoor regio ZHZ-Dordrecht, Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA-Dordrecht, Kinder en tienerkoor Mattanja-Sliedrecht, Chr. Geref. Zangver. Sursum Corda-Sliedrecht, PuurZangEnzo-Rotterdam.

Toegang van het korenfestival aan de Merwede is gratis.

advertentie
advertentie