Sliedrechtse avonturier aan dood ontsnapt in Lapland

14 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT/LAPLAND - Hij mag van geluk spreken, de Sliedrechtse avonturier Michel Romijn. In het Zweedse Lapland stortte hij met zijn oude Mercedes een vijf meter diepe afgrond in. Hij wist zichzelf te bevrijden en kwam er zonder ernstige verwondingen vanaf. Maar, ,,toen ik ondersteboven in de gordels hing, nauwelijks bewegingsruimte had, dacht ik dat ik nooit meer uit de auto zou komen", bekent Michel.

De Sliedrechter reed op de weg tussen Gällivare en Ritsem. Tijdens een hevige regenbui raakte hij 'in the middel of nowhere' in een slip. Zijn auto sloeg over de kop en kwam vijf meter lager onderste boven in een berm met water terecht. Met zijn veiligheidshamer wist hij los te komen. Hij sloeg een ruit kapot, kroop uit de wagen en klom vervolgens naar boven. Langs de weg moest hij anderhalfuur wachten op de eerste voorbijganger. Telefoonbereik was er niet. Met de hulp van de voorbijganger is uiteindelijk de politie en ambulance gekomen.

In het ziekenhuis is Michel grondig onderzocht. Hij bleek niets gebroken te hebben, maar moest uit voorzorg wel een nekband om. ,,Survived to live another day!", schreef hij die dag op Facebook.

Michel overweegt zijn reis dwars door Zweden gewoon weer voort te zetten maar moet dan eerst een andere auto zien te vinden. De 23-jarige Sliedrechter schuwt het avontuur niet. In 2011 reed hij op een oude rammelende fiets van Barcelona naar Sliedrecht, dwars door de Pyreneeën.

advertentie
advertentie