Shrek de Musical in Gorinchem

17 april 2018 om 11:03 lokaal Deel je nieuws

Een verhaal vol humor, vooroordelen, vriendschap en liefde. Een must see voor jong en oud.
Ergens in een moeras woont de oger Shrek. Hij is erg op zichzelf en jaagt iedereen die in de buurt van zijn huis komt weg. Op een dag besluit Heer Farquaad, de kleine arrogante leider van de nabij gelegen stad Duloc, om alle sprookjesfiguren uit zijn rijk te verbannen. Hij gebruikt uitgerekend Shreks moeras als opvangkamp voor deze figuren.

Shrek pikt dit niet en gaat, tegen zijn wil vergezeld door Ezel, naar Farquaad om verhaal te halen. Farquaad heeft ondertussen zijn zinnen gezet op de mooie prinses Fiona, die opgesloten zit in een toren bewaakt door een draak. Hij heeft zelf niet de moed om haar te gaan bevrijden, maar wil wel met haar trouwen om koning te kunnen worden. Wanneer Shrek komt klagen, maakt Farquaad een deal met hem; hij zal Shrek zijn moeras teruggeven als Shrek prinses Fiona voor hem gaat halen.

Shrek stemt toe en reist met Ezel af naar het kasteel waar de prinses zit. Ze loopt hier de draak tegen het lijf en ontdekt dat het een charmante draak is die erg van haar is gecharmeerd. Dit maakt het voor Shrek en Fiona makkelijker om te ontkomen. Fiona is eerst geschokt dat haar redder een oger is en niet de knappe prins waar ze op hoopte, maar tijdens de reis terug naar Duloc krijgt ze langzaam gevoelens voor Shrek. Die gevoelens zijn ook wederzijds.

Die avond doet de Ezelin echter een schokkende ontdekking: Fiona is vervloekt waardoor ze elke nacht zelf verandert in een oger. Alleen een kus van haar ware liefde kan haar permanent haar ware gedaante teruggeven. De enige reden waarom ze heeft ingestemd mee te gaan naar Farquaad is omdat ze hoopt dat hij die geliefde is. Eenmaal bij Farquaad ontdekt ze al snel dat haar hart aan Shrek toebehoort. Shrek krijgt zoals afgesproken zijn moeras terug maar is niet gelukkig zonder Fiona.

Geholpen door Ezel en de draak bestormt Shrek het kasteel van Farquaad en verstoort het huwelijk. Farquaad wordt door de draak verslonden, waarna Shrek en Fiona elkaar kussen. Fiona´s vloek wordt opgeheven, maar tot ieders verbazing verandert ze nu permanent in een oger. Voor Shrek maakt dit haar echter nog aantrekkelijker en de twee leven nog lang en gelukkig!

Locatie: De Nieuwe Doelen - Gorinchem
Datum: 21 april
Aanvang: 14:00 & 20:15 uur
www.denieuwedoelen.nl
www.theatergroepmanteau.nl

Regie: Sharon Slachter
Muzikale leiding: Michel de Valk

advertentie
advertentie