Sliedrecht raakt op stoom

17 augustus 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - In de aanloop naar de start van de competitie (zaterdag 6 september) en halverwege de voorbereidingsperiode begint Sliedrecht steeds meer op stoom te komen. Het vriendschappelijke duel bij derdeklasser NSVV (Numansdorp) werd soeverein met 0-5 gewonnen, waarbij Sliedrecht bij vlagen het spel liet zien, dat trainer-coach Kees van Loon voor ogen heeft.

,,Na twee weken hard werken is zichtbaar, dat we toegroeien naar een hoger niveau. Het is logisch, dat zo af en toe de vermoeidheid toeslaat, daarentegen worden de spelers steeds fitter. We zitten nog in een fase, waarin spelers wellicht niet altijd op hun favoriete positie staan, maar dat is nu eenmaal een kenmerk van de voorbereiding. Zaterdag staat de eerste bekerwedstrijd (uit tegen XerxesDZB, red.) op de agenda en mag je de eerste schifting van de selectie verwachten."

De progressie in de voorbereiding kende een kleine dip in de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen zaterdag tweede klasser Spirit, dat een uitstekende indruk maakte op één van de bijvelden van sportpark De Lockhorst en Sliedrecht verrassend wist af te troeven (0-2). Vier dagen later tapte Sliedrecht uit een heel ander vaatje met snel circulatie- voetbal en bij balverlies direct druk op de tegenstander. Het resulteerde in de eerste helft in twee treffers van Dennis Verhoef en een prima stiftbal van middenvelder Onur Ulusan. (0-3) Ook na rust veel beweging bij de gasten uit de Alblasserwaard, die via een penalty van Stefan van Dam en een treffer van Johan Versluis uit een corner naar een ruime marge wist uit te lopen: 0-5.

Dinsdagavond 19 augustus gaat Sliedrecht op bezoek bij zondag eerste klasser Nieuwerkerk (aanvang 20.00 uur) om de volgende stappen te kunnen zetten in de voorbereiding op de bekerwedstrijden tegen Xerxes/DZB (uit, komende zaterdag 17.00 uur), S.H.O. (thuis, 26 augustus) en Deltasport (thuis, 30 augustus).

advertentie
advertentie