Nieuwe tentoonstelling Sliedrechts Museum

18 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT- Het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt 99-100 houdt van 29 augustus tot 18 oktober een tentoonstelling met de titel 'Grafiek van Nederlandse kunstenaars uit 1850-1950'.

De etsen, kopergravures, houtsneden en litho's behoren tot één van de vele verzamelingen van Jan Mijnster, plaatselijk schilder en oud-bestuurslid van het museum. Er zijn werken te zien van prof. P. Dupont, M. v. d. Valk, Kuno Brinks, B. van Houten, J. Poortenaar en nog vele anderen.

Een opmerkelijke detail is de ir. Boszaal waar de stukken hangen. Deze zaal in het linkerdeel van het museum, waar vroeger het Kantongerecht gevestigd was, is recent gerenoveerd. De expositie heeft hierdoor meerwaarde gekregen.

In het rechterdeel van het museum, waar vroeger het Raadhuis was gevestigd, is boven in de raadzaal een bijzondere tentoonstelling ingericht over '950 jaar Sliedrecht'. De linttekening van de hele dijk van de Kaai tot Baanhoek is een bezienswaardigheid.

Beneden, waar vroeger de gemeentebode woonde met zijn gezin, is de permanente collectie van het museum te zien in de diverse stijlkamers en de vroegere nor.

De gerenoveerde Visserzaal met zijn unieke touwbaan uit de zeventiende eeuw van de oude touwslagersfamilie De Keizer, geeft een overzicht van het arbeidsverleden van Sliedrecht.

Speciaal voor dit jubileumjaar 950 jaar Sliedrecht hebben kinderen gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.

Openingstijden woensdag en zaterdag van 14.00-17.00 uur.

advertentie
advertentie