CDA wil college horen over Helbro

20 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - ,,Het faillissement van busbedrijf Helbron houdt de gemoederen in Sliedrecht volop bezig, maar het gemeentebestuur is oorverdovend stil." Dat schrijft de fractie van CDA Sliedrecht in een brief aan het college van B en W waarin zij vragen stelt over de kwestie. Het CDA wil deze week nog duidelijkheid van het college of het leerlingenvervoer gegarandeerd is bij het begin van het nieuwe schooljaar.

De fractie wil weten hoe de wettelijke taak van de gemeente voor leerlingenvervoer per 1 september aanstaande geregeld is. ,,De fractie is ook benieuwd of een (in allerijl geregelde) vervangende vervoerder vergelijkbaar is met de Helbro wat betreft kwaliteit van materiaal, veiligheid, bejegening van passagiers en klanttevredenheid", schrijft het CDA. ,,Voor veel passagiers is verandering van bus of vaste chauffeur een grote verandering. Wat wordt er geregeld om de passagiers hier zo goed mogelijk bij te begeleiden?"

Het CDA vraagt zich ook af of het faillissement het gevolg is van het niet gegund krijgen van opdracht(en) in De Drechtsteden. ,,Bij het vaststellen van de vernieuwde aanbestedingsregels heeft het CDA altijd gepleit voor het toepassen van zogenaamde 'zeeuws model'. Hierbij wordt niet alleen gelet op de laagste prijs maar ook op de geleverde kwaliteit."

Tenslotte vragen de christen-democraten wat het lot is van de ruim 100 personeelsleden die ontslag aangezegd kregen. ,,Er gaan geruchten dat een groot deel van hen bij andere busbedrijven aan de slag kunnen. Wat is hiervan de exacte stand van zaken? En wellicht kan het college op directe of indirecte wijze hier invloed op uitoefenen?"

advertentie
advertentie