Historisch Moment Sliedrecht (81)

24 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Historisch Moment Sliedrecht

Oude foto: Daar gaat een jeugdherinnering voorbij …

De kiek werd genomen aan de Merwesingel naast de tuin van Bellevue. Een sleep over de rivier. Drie mannen met een weemoedige blik. Zeer veel reacties deze keer. Fijn dat jullie ons belden of mailden. De foto riep veel herinneringen op. Hoeveel jongens en meisjes hebben daar zwemmen geleerd, pret gehad? Het oude zwembad dat sinds 1932 in de haven had gelegen, werd in 1965 versleept naar Sleeuwijk om daar als botenhuis te gaan dienen. Badmeester Gerrit Hommerson (links) kan het kennelijk niet aanzien. Een dramatisch moment voor Hommerson die zijn werk voorbij ziet drijven. Havenmeester Prins (midden) ziet het met lede ogen aan. Voorbijganger Jacob Goedhart denkt er het zijne van. Het tijdperk van een zwembad in de haven is voorbij … Wie wil zwemmen in een bad is dan aangewezen op de intussen ook alweer verdwenen 'Spingplank'.

Nieuwe foto: Laden of lossen ?

Zo te zien een beeld van wel heel wat jaren geleden. Wat wordt er hier vervoerd met de vrachtauto? Voor wie zal de lading bestemd zijn? Herken je wellicht iets van het buurtje? Wanneer zal deze foto gemaakt zijn? Is het misschien nog mogelijk namen te noemen van de mannen?

We rekenen weer op veel reacties. Doe dit aan de redactie van de Historische Vereniging Sliedrecht, Bas Lissenburg: info@historie-sliedrecht.nl of Wout van Rees: telefoon 0184-414287.

advertentie
advertentie