Vragen PRO over uitgebrand pand Baanhoek

26 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - PRO Sliedrecht heeft het college van B en W vragen gesteld over het uitgebrande pand aan Baanhoek 167. Sinds de brand op 19 februari 2013 is er volgens de fractie weinig ondernomen om de rommel op te ruimen.

,,Er is een hek om de woning geplaatst, maar buiten dat lijkt er weinig gebeurd", stelt raadslid Gerrit Venis in zijn schriftelijke vragen aan het college. ,,Afval stapelt zich binnen het hek op en het onkruid tiert. Ook bereiken onze fractie klachten uit de directe omgeving over de brandgeur en de verspreiding van roetdelen."

PRO wil weten of de gemeente op de hoogte is van de verdere plannen van de eigenaren met de woning. En als er geen plannen zijn, wil de partij weten of de gemeente wettelijke mogelijkheden heeft om de eigenaren te verplichten maatregelen te nemen. ,,Zowel waar het het pand betreft, alsmede het rommeltje achter het hek en de klachten over stank en roet uit de omgeving", schrijft Venis.

PRO Sliedrecht wil vóór 21 september van de gemeente horen of er maatregelen genomen gaan worden, op welke termijn dat gebeurt, en wie voor de kosten op moet draaien.

advertentie
advertentie