Informatiebijeenkomst over leven met een whiplash

26 augustus 2014 om 00:00 Activiteiten

DORDRECHT - Een plotselinge heftige slingerbeweging van het hoofd en daarna continu hoofdpijn, nekpijn of andere klachten die nauwelijks meer overgaan. Jaarlijks krijgen vele mensen een whiplash, meestal door een auto-ongeluk. In Sportboulevard Dordrecht vindt daarom op 11 september een informatiebijeenkomst plaats overleven met een whiplash.

,,De klachten bij een whiplash variëren," vertelt ervaringsdeskundige Bob Klip van het Whiplash Informatiecentrum Europa dat de bijeenkomst organiseert. ,,De symptomen en duur ervan lopen uiteen en verschillen per persoon. Bij een deel van de mensen geneest het binnen twee jaar, voor anderen wordt het een chronische ziekte die een blijvende invloed houdt op hun dagelijks functioneren."

In de medische wereld is nog geen volledige overeenstemming over de behandeling van chronisch whiplashletsel, al blijkt wel dat veel mensen in de praktijk baat hebben bij een multidisciplinaire aanpak en bij sociale steun. Het Whiplash Informatiecentrum Europa brengt daarom lotgenoten bijelkaar. ,,Steun is bijzonder belangrijk voor het herstel. Wanneer iemand niet spontaan herstelt van de gevolgen van een whiplash, stuit diegene al snel op vooroordelen. Men ziet geen schade dus er is geen schade, luidt al gauw de onjuiste redenering. Whiplash is een zwaar onbegrepen ziektebeeld," vertelt Klip.

Ervaringsdeskundige Bob Klip deelt daarom dan ook tijdens de informatiebijeenkomst zijn eigen ervaringen en beantwoord vragen over wat een whiplash is, hoe om te gaan met onbegrip bij dit ziektebeeld, hoe om te gaan met de werkgever en de mogelijkheden voor juridische aansprakelijkheid. Het Whiplash Informatiecentrum Europa biedt tevens vrijblijvend ondersteuning aan in het starten van een letselschadeprocedure.

De informatiebijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen in de regio Dordrecht. Het vindt plaats in Sportboulevard Dordrecht, Fanny Blankers Koenweg 10 (via hoofdingang en vragen bij de receptie) van 13.00 tot 15.00 uur op donderdag 11 september.

advertentie
advertentie