Rijdende Rechter: ruzie om overpad eindigt in verhuizing

27 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Dinsdagavond besteedde de Rijdende Rechter weer aandacht aan de langlopende ruzie tussen de families Bons en Leeuwenstein. Voor de laatste keer. In de uitzending vertelden Gerrit en Ineke Leeuwenstein dat de kwestie eindelijk tot een einde is gekomen. Niet via een mediator, zoals meester Visser had gehoopt. Die gesprekken hebben plaatsgevonden maar leidden niet tot een oplossing. De enige mogelijkheid die de familie Leeuwenstein zag was om te verhuizen naar een andere buurt in Sliedrecht. En daarmee is de rust teruggekeerd aan de Stoep, onderaan de Baanhoek.

In de laatste aflevering van Wordt Vervolgd ging presentatrice Jetske van den Elsen terug naar Sliedrecht om te kijken hoe het met de families is. Alleen de familie Leeuwenstein wilde hier aan meewerken. De eerste aflevering over deze kwestie was op 9 januari. Daarbij liepen de emoties hoog op. De programmamakers spreken van de meest spraakmakende aflevering van het afgelopen seizoen. Met de komst van een zoontje voor de familie Leeuwenstein wilden de ouders het overpad met een hek afsluiten voor zijn veiligheid. Dat was het begin van een reeks verwijten, ergernissen en getreiter. Zo erg dat ze elkaar met de dood bedreigden. Zelfs de politie moest er aan te pas komen.

Er zat niets anders op dan te verhuizen. Een vriend van Leeuwenstein heeft de woning aan de Stoep gekocht. Hij kent de situatie. ,,Wij zijn hem heel dankbaar. We kunnen nu opnieuw beginnen", aldus een emotionele Gerrit Leeuwenstein in de uitzending.

advertentie
advertentie