Alzheimer-koor in Waerthove voor mensen met beginnende dementie

28 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Voor mensen met beginnende dementie begint Rivas Zorggroep vanaf september met een Alzheimer-koor. Samen met een mantelzorger kunnen zij deelnemen aan het koor. Deze avonden vinden vanaf donderdag 11 september wekelijks plaats in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht.

,,Zang heeft op mensen met beginnende dementie een positieve invloed", zegt Ellen Blankvoort, muziektherapeut bij Rivas. ,,Er komen woorden naar boven die er soms niet meer leken te zijn. Muziek zorgt voor ontspanning en brengt herinneringen terug. Het is daarnaast fijn om samen te zingen, contact te maken met anderen en vooral ook samen plezier hebben."

Bij dementie gaan mensen terug in de tijd. ,,De dagelijkse en praktische zaken worden snel vergeten, maar teksten van liedjes, psalmen en gezangen zoals die vroeger geleerd zijn, blijven vaak bij", vervolgt Ellen. Met het Alzheimer-koor worden daarom ook bekende liederen van vroeger gezongen.

Meer informatie

Het koor komt vanaf donderdag 11 september wekelijks van 19.00 tot 20.30 uur bij elkaar in verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. De kosten bedragen € 20,- per koppel per maand. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Ellen Blankvoort via Rivas Zorglijn 0900-8440. Meer informatie over Rivas en Waerthove is ook te vinden op http://www.rivas.nl

advertentie
advertentie