Meet & greet met 'ambassadeur' Mirjam Sterk

13 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Om de aanpak van jeugdwerkloosheid onder de aandacht te brengen wordt van 18 tot en met 25 september de landelijke Werkweek gehouden in 35 arbeidsmarktregio's. In deze week reist de ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk door het land om verschillende regio's te bezoeken. Op dinsdag 23 september is ze in de Drechtsteden om een 'meet & greet' bij te wonen.

De Werkweek vindt bewust plaats in september, als de zomervakantie voorbij is. Bedrijven gaan dan op zoek naar nieuw personeel en jongeren starten hun zoektocht naar werk of schrijven zich nog in voor een opleiding. Een week lang zijn er in het hele land activiteiten om de positie van jongeren op de arbeidsmarkt te versterken. Mirjam Sterk, minister Jet Bussemaker (onderwijs) en minister Lodewijk Asscher (sociale zaken) trappen de Werkweek af in Den Haag. Daarna tourt Mirjam Sterk door het land om regionale activiteiten en initiatieven te bezoeken.

Op dinsdag 23 september is ze in de Drechtsteden voor een meet & greet, georganiseerd door het LeerWerkLoket Drechtsteden en het bureau arbeidsmarktbeleid Dordrecht. Deze twee organisaties houden meerdere keren per jaar zo'n netwerkbijeenkomst, maar deze editie zal iets aangepast zijn van opzet vanwege het bezoek van Sterk. ,,Maar het idee blijft hetzelfde: een netwerkbijeenkomst waar mensen terecht kunnen met vragen over leren en werken", zegt Loud Mommersteeg, adviseur van LeerWerkLoket Drechtsteden. ,,Onze meet & greet is voor jongeren én ouderen, voor mensen met én zonder baan. En natuurlijk ook voor werkgevers, want het gaat om de ontmoeting tussen vraag en aanbod."

Het LeerWerkLoket Drechtsteden is een instantie waar zowel werkgevers als opleidings- en werkzoekenden uit de hele regio terecht kunnen met vragen over leren en werken. ,,We zien dat veel mensen uit Sliedrecht nog onvoldoende de weg naar onze diensten weten te vinden", aldus Mommersteeg. Hij legt dan ook graag uit wat het LeerWerkLoket ook voor hen kan betekenen. ,,Wij zijn geen instantie die mensen direct aan een baan helpt, zoals bijvoorbeeld een uitzendbureau. Maar we weten wel de weg. We kunnen werkzoekenden op die weg adviseren en motiveren." Net zo belangrijk is de adviserende functie naar werkgevers toe. ,,Bijvoorbeeld voor bedrijven die graag een BBL-leerling (Beroepsbegeleidende Leerweg, red.) willen plaatsen, maar niet weten hoe zij aan kandidaten kunnen komen. Wij leggen voor hen die verbindingen en kunnen ze wijzen op beschikbare financiële regelingen. Maar denk ook aan het in beeld brengen van oudere ervaren werknemers", geeft Mommersteeg enkele voorbeelden.

Belangstellenden voor de meet & greet en andere diensten van het LeerWerkLoket Drechtsteden kunnen contact opnemen via lwl.drechtsteden@lerenenwerken.nl voor meer informatie en aanmelden.

Het LeerWerkLoket is een samenwerking tussen; de Drechtsteden, UWV Werkbedrijf en het ROC Da Vinci College. Daarnaast wordt het LeerWerkloket actief ondersteund door onze partners: Werkgevers Drechtsteden, Dordtmij, Tempo-Team, Regio Drechtsteden, SBB, Metalent en de Sociale Dienst Drechtsteden.

advertentie
advertentie