Slechte generale voor Sliedrecht

31 augustus 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft met wisselend succes de voorbereidingsperiode afgesloten. Nadat de midweekse bekerwedstrijd tegen hoofdklasser SHO met verlies (0-2) werd afgesloten, kwamen de mannen van trainer Kees van Loon er ook tegen de Vlaardingse zaterdageersteklasser Delta Sport niet of nauwelijks aan te pas. Deze wedstrijd werd in dubbel mineur afgesloten toen doelman Stefan Lobbezoo na een half uur met een enkelbreuk van het veld moest. Vervolgens werd besloten het verder voor gezien te houden en de tussenstand van 0-3 tevens als einduitslag vast te laten stellen.

Door deze dubbele tegenslag was er sprake van een mislukte generale repetitie voor de competitiestart van komende zaterdag, wanneer nieuwkomer Brielle te gast is op sportpark De Lockhorst.

Sliedrecht werd in het eerder gememoreerde half uur totaal overdonderd door een furieus Deltasport, dat meteen het initiatief nam en al na 2 minuten de openingstreffer forceerde (0-1). Met name op het middenveld werd de thuisploeg totaal overlopen door een tactisch sterk opererend Deltasport, dat eerder in de week al opzien baarde door zondag topklasser Leonidas uit het "grote" bekertoernooi te knikkeren (1-0). Deltasport hield de druk hoog en bepaalde met goals in de 15e en 29ste minuut het verschil uiteindelijk op drie treffers.

Sliedrecht speelde zonder de lichtgeblesseerde doelman Basjan Munten en de eveneens niet wedstrijd fitte verdedigers Johan Versluis en Serhan Eyupoglu, die, uit voorzorg voor de competitiestart, aan de kant werden gehouden.

advertentie
advertentie