Informatiemarkt laaggeletterdheid tijdens Week van de Alfabetisering

1 september 2014 om 00:00 Activiteiten

Stichting Welzijnswerk Sliedrecht treedt op donderdag 11 september, tijdens de Week van de Alfabetisering, toe tot het Bondgenootschap voor Geletterdheid Drechtsteden'. Hiermee belooft de stichting zich in te zetten om laaggeletterdheid zichtbaarder te maken en mensen te ondersteunen bij het beter te leren lezen en schrijven.

Ook in Sliedrecht wonen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Dat kan in het dagelijkse leven voor veel problemen zorgen want het invullen van een formulier of het lezen van een bijsluiter is dan lastig. Veel mensen schamen zich hiervoor en verbergen dat zij laaggeletterd zijn. Het bondgenootschap wil laaggeletterdheid zichtbaarder maken, terugdringen en de communicatie van instellingen beter afstemmen op deze groep. Het bondgenootschap bestaat uit diverse partijen uit de Drechtsteden waaronder gemeentes en de Bibliotheek AanZet en wordt ondersteund door de Stichting Lezen en Schrijven.

Tijdens de week van de Alfabetisering zal directeur SWS, Brigitta Müller, in bijzijn van wethouder Hanny Visser haar handtekening zetten onder het convenant van het bondgenootschap. Eerder heeft de gemeente Sliedrecht dit convenant al ondertekend.

Naast de officiële plechtigheid zal er een gezellige informatiemarkt zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. U kunt hier meer te weten komen over wat laaggeletterdheid is, waar u terecht kunt met vragen en wat u kunt doen. Als uzelf moeite heeft met lezen en schrijven of iemand kent voor wie dat zo is, kom dan zeker langs! U kunt zich ook inschrijven als taalvrijwilliger.

Informatiemarkt en ondertekening convenant: donderdag 11 september van 15.30 uur tot 18.30 uur De Week van de Alfabetisering is van 8 tot en met 14 september.

advertentie
advertentie