3 september 2014 om 00:00 Sport

Met de laatste twee trainingen van deze week werkt Sliedrecht doelbewust toe naar de start van de competitie, die a.s. zaterdag begint met de thuiswedstrijd tegen nieuwkomer Brielle. Ondanks de mindere ervaringen uit de laatste bekerwedstrijd tegen Deltasport, waar beide partijen het na de enkelbreuk van doelman Stefan Lobbezoo na 30 minuten bij een 0-3 stand voor gezien hielden, houdt trainer-coach Kees van Loon een goed gevoel over aan zijn eerste maand bij de v.v. Sliedrecht.

" Er is goed gewerkt en in de talrijke oefen- en bekerwedstrijden hebben wij onze beoogde speelstijl kunnen uitproberen. We beschikken over een brede, goed uitgebalanceerde selectie met veel mogelijkheden. Ik verwacht, dat wij in het overgrote deel van de wedstrijden het spel moeten gaan maken, en daar hebben wij onze voorbereiding ook grotendeels op afgestemd. "

Deze verwachting ging overigens niet op voor het duel met Deltasport, dat op het kunstgrasveld van sportpark De Lockhorst werd afgewerkt, en waar de gasten uit Vlaardingen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief namen. Een vroege goal in de tweede minuut was het voorteken voor een schier kansloze missie van Sliedrecht, dat overrompeld werd door de dwingende tactiek van de voormalige hoofdklasser. Dieptepunt was de ernstige blessure van doelman Stefan Lobbezoo, die na 30 minuten bij een zeer ongelukkige beweging zijn enkel op twee plaatsen brak en voor langere tijd uit de roulatie zal zijn. Dit onheil kwam bovenop de reeds bestaande blessure van doelman Basjan Munten, die kampt met een bijzonder lastige ribblessure, die zijn beschikbaarheid a.s. zaterdag uiterst dubieus maakt.

" Een in meerdere opzichten zwarte zaterdag ", aldus Van Loon, die bij de dinsdagtraining ook al niet kon beschikken over doelman Olaf Slob uit het tweede elftal, die kampt met een liesblessure. " Gezien de omstandigheden hebben wij dan ook snel besloten het j.l. zaterdag na 30 minuten voor gezien te houden, verder spelen had echt geen zin …. "

Inmiddels wordt koortsachtig gewerkt aan de oplossing van het keepersprobleem en werd oud eerste elftal keeper Nico Leerlooier (33) bereid gevonden mee te draaien in de voorbereiding. Nico deed wat van hem verwacht werd : in het bekerduel van dinsdagavond met Sliedrecht 2 in en tegen Vuren (0-0) hield hij zijn doel schoon.

Kees van Loon verwacht a.s. zaterdag met opponent Brielle allesbehalve een tegenstander, die zich zal gaan ingraven. " Zij werden vorig seizoen kampioen in de tweede klasse D en hanteren met vaardige spelers een offensieve speelstijl, wij zullen dus daar op voorbereid moeten zijn. Anderzijds wordt dit ook van Sliedrecht verwacht, dus ik voorzie een attractieve, open wedstrijd voor het publiek ". (aanvang : 14.30 uur).

advertentie
advertentie