Commissaris van de Koning bezoekt Sliedrecht

5 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, bracht gisteren (donderdag 4 september) een bezoek aan de Drechtsteden. Leidend thema tijdens het bezoek was Drechtsteden als maritieme topregio. Op de Ark van Noach in Dordrecht werd de commissaris ontvangen door het Drechtstedenbestuur. Voorzitter A.A.M. Brok vertelde over de samenwerking in de Drechtsteden en de regionaal portefeuillehouders economie en maritiem, de heren R.T.A. Korteland en J.P. Tanis, schetsen een beeld van de maritieme economie in de regio en de bovenregionale samenwerkingsverbanden, als Zuidvleugel, Vlaams-Nederlandse Delta en Deltri. Na de uiteenzettingen op de Ark begaf het gezelschap zich met de Veerdienst III naar IHC in Sliedrecht, waar de heer B. Noorland, lid van de directie van IHC, een presentatie gaf over de ontwikkelingen van het innovatieve bedrijf dat wereld opereert in baggeren, off-shore en natte mijnbouw. Behalve in Sliedrecht zijn in Zuid-Holland ook vestigingen in Krimpen aan den IJssel, Kinderdijk en Hardinxveld. Bij IHC werken drieduizend mensen en er zijn gemiddeld zo een honderd vacatures. Daarna kreeg het gezelschap - voorzien van veiligheidsschoenen -en brillen en helmen een rondleiding door het imposante bedrijf.

Het werkbezoek werd besloten met een kort bezoek aan de Grote Kerk in Dordrecht, waar stadsbeiaardier Cor Ardesch een toelichting gaf bij het Bach-orgel en natuurlijk ook iets liet horen.

Commissaris Smit toonde zich onder de indruk van de technologie in de Drechtsteden. Later deze maand keert de commissaris terug naar Dordrecht voor de opening van het Bach-festival.

advertentie
advertentie