Kampioenen gehuldigd bij Schaakvereniging Sliedrecht

5 september 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Schaakvereniging Sliedrecht zijn de kampioenen van vorig seizoen gehuldigd. Zo kon Peter van den Bergh zich opnieuw als clubkampioen laten tronen door voorzitter Jerry van Rekom. Na een spannend seizoen bleef hij de nummers 2 en 3, Niels Mijnster en Robert van Rekom, voor.

Groep 2 werd een prooi voor jeugdtalent Jorik Klein, die de routiniers Joost Stoker en Henk Prins achter zich liet.

Groep 3 werd verrassend gewonnen door Marcel Klein, die zijn zoon en vader wil gaan evenaren in het winnen van bekers. Omdat hij ook een beker ontving als snelste Ratingstijger is hij aardig op weg om dat doel te bereiken.

In groep 3 waren Hans Vink en Mark van Hulst de nummer 2 en 3.

Niels Mijnster werd als snelschaakoning gehuldigd, terwijl Bert vd Donk, Peter vd Bergh en Peter Vis diploma's ontvingen voor hun uitstekende score in de externe competitie van vorig seizoen.

Aanstaande donderdag 11 september start de interne competitie. Nieuwkomers zijn welkom. Wanneer men competitie wil gaan spelen, deelt wedstrijdleider Mark van Hulst, tel. 078 - 6300400, u graag in.

Tim de Waard slaat direct toe bij schaakjeugd

SLIEDRECHT - De jeugdcompetitie van Schaakverenging Sliedrecht is vlammend van start gegaan. De stukken vlogen direct van het bord. Opvallend was dat er maar liefst 5 nieuwe jeugdleden te verwelkomen waren, waaronder zelfs 2 meisjes. Ook wat dat betreft dus een uitstekende start.

In de eerste ronde van de Najaarscompetitie zorgde Tim de Waard voor een daverende verrassong door Mitchell van Vonderen te verslaan. Een prachtig resultaat voor Tim.

Nieuwkomer Sujeevan liet zien dat hij al goed kan schaken door Luana Mensing te verslaan. Ook Yochanan Alberts liet direct zien dat hij tot de favorieten behoort door Barend van Dieren te verslaan.

In de laddercompetitie liet titelverdediger Maarten Hartkoren zien dat hij ook dit seizoen die grote beker wil winnen. Maar Joppe den Breejen en Gerard van Steenoven denken daar hetzelfde over. Al met al betekent dat een spannende competitie.

De jeugdcommissie is klaar voor het nieuwe seizoen en kunnen zeker nog nieuwe jeugdspelers gebruiken. Aanmelden kan bij Jerry van Rekom, tel. 0184411212 of via de mail. Natuurlijk kunnen belangstellenden ook eerst een kijkje komen nemen op de clubavond, elke donderdag van 19.00 uur. Activiteitencentrum De Havik is de speellocatie van Schaakvereniging Sliedrecht.

advertentie
advertentie