Nieuwe selecties Sliedrecht Sport stellen zich voor

10 september 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Nu de start van het nieuwe volleybalseizoen steeds dichterbij komt, staat menig volleyballiefhebber in Sliedrecht te popelen om kennis te maken met de nieuwe selecties bij Sliedrecht Sport. De jaarlijkse, traditionele verenigingsdag op zaterdag 13 september in sporthal De Stoep is daarvoor een uitstekende gelegenheid; zowel het eerste damesteam alsmede het eerste herenteam zijn te bewonderen in diverse attractieve wedstrijden. Daarnaast komen ook de overige teams van Sliedrecht Sport, verdeeld over de sporthallen De Stoep, De Lockhorst en De Valk, in actie.

De nieuwe damesselectie is op maandag 25 augustus met veel ambitie begonnen aan een nieuw seizoen. Met nieuwkomers als libero Daisy Xhofleer, midspeelsters Michelle Knegt en Marlies Wagendorp, passer-lopers Angelique Vergeer, Ilse Janssen, Celine Keijsers en spelverdeelster Florieke Eggermont staat de technische staf met Appie Krijnsen en Erik Zietse voor een prachtige, nieuwe uitdaging weer een team te formeren, dat mee gaat draaien in de strijd om de nationale titel. Natuurlijk zijn daarbij ook Nienke de Waard, Mariska Koster, Celia Diemkoudre, Esther Hullegie en Lisa Vossen, die de club trouw zijn gebleven, van groot belang.

Coach Appie Krijnsen is ervan overtuigd met deze nieuwe ambitieuze selectie weer een rol van betekenis te kunnen spelen: ,,Het is prachtig om weer met een groep aan de slag te kunnen, die fris, frank en vrij de uitdaging aan wil gaan. Natuurlijk is het niet eenvoudig om zomaar even zeven nieuwe speelsters in te passen, maar deze selectie is een mooie mix van routine en talent, dat dolgraag stappen wil maken in hun carrière."

Heel even heeft de 54-jarige Brabantse oefenmeester in de voorbije zomerpauze nog teruggedacht aan de teleurstellende afloop van het vorig seizoen, toen Sliedrecht Sport er in de afsluitende finale van de play-offs tegen Alterno niet aan te pas kwam. ,,Wij konden op het beslissende moment niet datgene brengen, dat nodig was om Alterno te verslaan. De angst om niet te verliezen won het van de wil om te winnen. Daarnaast waren wij met name aan de buitenkanten niet in staat het verschil te maken. Al met al was het ook een loodzwaar seizoen met alle Europese wedstrijden erbij, en is het voor semi-profs, zoals wij nu eenmaal zijn, een té zware belasting gebleken om dit tot aan het einde in topvorm vol te kunnen houden."

De afgelopen weken speelde Sliedrecht Sport op toernooien in België en Luxemburg en staan ook het komend weekeinde met wedstrijden tegen aansprekende concurrenten als Peelpush (zaterdag 13.00 uur) en Eurosped (19.30 uur) weer goede testcases op het programma.

Ook het herenteam speelt op de presentatiedag twee interessante wedstrijden, waarbij het Amsterdamse US en titelkandidaat Cito uit Zeist (17.00 uur) de tegenstanders zullen zijn.

De verenigingsdag gaat van start met de tradionele jeugd-clinic waarbij de selecties van dames 1 en heren 1 de jeugdige talenten van Sliedrecht Sport de fijne kneepjes van de prachtige volleybalsport zullen trachten bij te brengen.

advertentie
advertentie