De Bijbel van, voor en over Israël

12 september 2014 om 00:00 Activiteiten

H'VELD/G'DAM - Bas en Anne van der Linden, veldwerkers in Israël, houden op 25 september een multimediapresentatie over de recente ontwikkelingen in Israël binnen de verspreiding van de Bijbel en de bijzondere ontmoetingen en gesprekken die zij hebben. Ook zullen zij ingaan op de belangrijke plaats van Israël in Gods Woord. De lezing vindt plaats in het Hervormd Centrum aan de Talmastraat 9 in Hardinxveld-Giessendam. Aanvang: 19.45 uur.

Israël is bijna dagelijks voorpaginanieuws. Helaas veelal in negatieve zin. Spanningen tussen de Joodse en de Arabische bevolking in Israël worden vaak breed uitgemeten. Ook het antisemitisme neemt hand over hand toe. ,,Toen wij een Joodse vader vertelde over onze liefde voor zijn volk, moesten we het speciaal herhalen voor zijn kinderen, omdat ze zich zo gehaat voelen", aldus veldwerkers Bas en Anne. Toch is er ook goed nieuws te melden. Honderden Joodse mensen hebben de afgelopen maanden weer dankbaar een Bijbel aangenomen.

De stichting Israël is al 45 jaar actief en wil Joodse mensen hun eigen Boek, de Bijbel, teruggeven. Niet alleen het Oude, maar ook het Nieuwe Testament dat immers een verzameling Joodse geschriften is. Israël en de Bijbel verspreidt daarom tweetalige Bijbels onder Joden in, onder andere, Israël, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oost Europa.

In Nederland en België wil de stichting liefde opwekken voor het Joodse volk en gelovigen bekend maken met Gods plan met Israël. De stichting organiseert regelmatig Bijbelstudies en geeft het maandblad IB Magazine uit.

Meer informatie: 0348-565697, info@israelendebijbel.nl of www.israelendebijbel.nl.

advertentie
advertentie