Sliedrecht domineert bij Heerjansdam

15 september 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Zonder zich bovenmatig in te hoeven spannen behaalde Sliedrecht in uitwedstrijd tegen Heerjansdam een 0-3 zege en nestelde zich hiermee naast Heinenoord aan de kop van de ranglijst in de eerste klasse C.

Ondanks de ruime zege was juist die gedoceerde prestatie een punt van kritiek bij trainer Kees van Loon na afloop van het duel op sportpark De Molenwei. ,,Wij hielden het na de 0-2 in de 18e minuut al voor gezien en na de rode kaart bij Heerjansdam was er helemaal geen sprake meer van een wedstrijd. Wij hebben de mogelijkheid laten liggen hier vanmiddag een ruime zege te halen, net zoals dat vorige week al het geval was. Wellicht zal men mij wijzen op het feit dat we 6 punten hebben na twee wedstrijden en nog geen tegengoals, dus ik mag niet zeuren. Ik blijf er echter bij dat er meer druk naar voren gezet moet worden en je dat moet omzetten in een overeenkomstige score."

Sliedrecht nam vanaf de eerste minuut de teugels strak in handen en met goed combinatiespel zocht het met overtuiging de aanval. Het aanvalstrio met Luciano van Harlingen, Rory Willemstijn (die de afwezige Roy Leeuwestein verving) en Dennis Verhoef brachten met veelvuldige positiewisselingen de defensie van de thuisploeg danig in verlegenheid. In de vijftiende minuut bracht een snel genomen inworp van Jordy de Jong de bal bij Onur Ulusan, die de doorgelopen Dennis Verhoef op maat bediende. Met een listig lobje verschalkte hij doelman Danny van Leusden: 0-1. Drie minuten later zette Johan Versluis (ex Heerjansdam) zijn weerzien met De Molenwei extra luister bij door een corner van Dennis simpel binnen te koppen: 0-2.

Heerjansdam trachtte vervolgens de bakens enigszins te verzetten, maar miste de overtuiging en grossierde tegelijkertijd in talloze foutieve passes. Vlak voor rust kreeg het een extra tegenslag te verwerken toen verdediger Amir Alisic wegens opzettelijk hands van arbiter Kreté de rode kaart kreeg voorgehouden.

Ook na rust aanvankelijk meer aanvallende acties van Heerjansdam, waarbij spits Gelli Koy een omhaal maar schot maar net naast het doel van de weer herstelde doelman Basjan Munten zag gaan. In de 58e minuut viel het doek definitief over de wedstrijd toen een assist van Luciano van Harlingen ineens en doeltreffend op de slof werd genomen door Dennis Verhoef: 0-3. Heerjansdam leek rijp voor een nederlaag met grote cijfers, maar Sliedrecht liet de teugels vieren, speelde gecontroleerd de wedstrijd uit en liet daarbij goede kansen onbenut.

Komende zaterdag treft Sliedrecht opnieuw een nieuwkomer op sportpark De Lockhorst. Het via de nacompetitie gepromoveerde Bolnes startte het seizoen met twee gelijke spelen en wil die ongeslagen status natuurlijk zo lang mogelijk stand laten houden. Sliedrecht trainer-coach Kees van Loon weet wat hem te wachten staat: ,,Wij zullen dit seizoen op veel defensief ingestelde tegenstanders stuiten. Daarom is het zaak snel die eerste goal te maken, want we hebben de routine in huis om zo'n wedstrijd vervolgens niet meer uit handen te geven."

Opstelling Sliedrecht : Bas Jan Munten ; Jordy de Jong, Johan Versluis, Theo Lucius (68' Serhan Eyupoglu), Joey Rijsdijk (70' Samet Ulusoy) ; Onur Ulusan, Levy Liesdek, Stefan van Dam ; Dennis Verhoef, Rory Willemstijn (62' Rens Verhoeven), Luciano van Harlingen.