Ontdek de riviernatuur van de Lek

15 september 2014 om 00:00 Activiteiten

Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 27 september in samenwerking met natuurmuseum de Wielewaal een natuurontdekkingstocht in de lekuiterwaarden en een bezoek aan het natuurmuseum. Door de invloed van de rivier de Lek hebben de uiterwaarden een grote variatie aan natuur en tijdens de wandeling zal hier aandacht aan worden besteed. Een oase van rust heerst er in dit gebied waar het lijkt of de tijd even stil heeft gestaan.

De deelnemers bezoeken eerst het museum waar tijdens het drinken van een kopje koffie de ontstaansgeschiedenis en de huidige situatie van het museum wordt verteld. In het natuurmuseum zijn exposities dieren en prachtige muurschilderingen van diverse vergezichten uit de omgeving. Na het bezoek aan het museum vertrekken de deelnemers samen met de boswachter naar de lekuiterwaarden.

Het buitendijkse natuurgebied van de Lek is het net een openluchtmuseum. De wilgenbossen, graslanden, waterpartijen, grienden en kreken wisselen elkaar af en zorgen voor echte riviernatuur. Vogels zoals de purperreiger voelen zich hier thuis en met een beetje geluk gaan we deze ook echt zien. De deelnemers worden meegenomen naar de mooiste plekken en de boswachter vertelt wat Staatsbosbeheer doet om het gebied zo mooi mogelijk te houden. Loop mee met de boswachter en de riviernatuur komt tot leven.

De wandelexcursie inclusief het bezoek aan het natuurmuseum de Wielewaal begint om 9:00 uur en zal ongeveer 2,5 uur duren. De kosten zijn € 10,00 voor deelnemers vanaf 12 jaar en € 4,00 en voor kinderen tot twaalf jaar. Goede wandelkleding en schoeisel is aan te bevelen en een verrekijker vergroot het kijk plezier. U kunt zich opgeven via www.groenehartcentrum.nl of via 06-23774925 (tijdens kantooruren).

advertentie
advertentie