Hoofdsponsor DRV en vv Sliedrecht gaan voor nieuwe uitdagingen

16 september 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Sinds de start van het nieuwe voetbalseizoen prijkt op de shirts van het eerste elftal van de vv Sliedrecht de naam van een nieuwe hoofdsponsor: DRV Accountants & Adviseurs, gevestigd aan het Trapezium 150 in Sliedrecht. Het in 1922 door de heer Anthonie de Roo opgerichte familiebedrijf ging in 1990 samen met de Van der Veen Groep, waardoor de naam De Roo van der Veen (DRV) is ontstaan. DRV opereert voornamelijk in Zuidwest Nederland en heeft met elf vestigingen in totaal 450 mensen in dienst.

DRV heeft weliswaar als bedrijfsmotto 'Je hoort ons zelden juichen', maar dit heeft geenszins betrekking op de betrokkenheid met de vereniging. ,,Wij kunnen heel trots zijn op bepaalde zaken binnen ons bedrijf, echter dat schreeuwen wij nooit van de daken. Het feit, dat onze klanten tevreden zijn, en dit ook doorgeven aan hun zakenrelaties, is voor ons een hoofdprioriteit. Desalniettemin zijn wij natuurlijk zeer betrokken bij de club, die voor grote uitdagingen staat in de komende jaren, en daarbij willen wij zeker tot steun zijn en in dat opzicht wel degelijk het liefst zoveel mogelijk juichen."

Zowel Martin Witt, lid van de directie DRV, als Kees Verhoef, voorzitter van de voetbalvereniging Sliedrecht, zijn bijzonder blij met het samenwerkingsverband, dat voorlopig voor een periode van drie jaar is vastgelegd. Het feit, dat beide heren elkaar al langere tijd kenden vanuit de zakenwereld, heeft het overleg, voorafgaand aan het tekenen van het contract, bijzonder positief, constructief en efficiënt doen verlopen. Leuke bijkomstigheid is dat eerste elftal speler Jordy de Jong werknemer en gerespecteerd mede-directielid van DRV is.

,,Wij moesten slagvaardig handelen", aldus Verhoef. ,,Want hoofdsponsor Bakker, die wij bijzonder erkentelijk zijn voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren, gaf eerder dit jaar te kennen het hoofdsponsorschap te gaan beëindigen. De contacten met DRV als sponsor bestonden al geruime tijd, en dan helpt het wel als je al jarenlang zaken doet met elkaar en er sprake is van wederzijds vertrouwen." Zowel Martin Witt als Kees Verhoef konden uiteindelijk met een positief verhaal aankloppen bij de Raad van Bestuur van DRV in Goes, dat het hoofdsponsorschap bij Sliedrecht goed vond passen in de strategie om de naamsbekendheid van DRV juist in de regio, waarin de eerste klasse C actief is, een belangrijke en poistieve impuls te geven.

Veeleisend is hoofdsponsor DRV niet, maar het verlangt wel, dat zowel het eerste elftal alsmede de vereniging zich op een positieve wijze profileert binnen het lokale verenigingsleven en regionale amateurvoetbal in het algemeen. ,,Wij hebben het volste vertrouwen in het huidige bestuur, dat een transparant beleid voert en geen gekke dingen doet. Veel respect hebben wij ook gekregen voor de wijze waarop de A-selectie eerder dit jaar de problemen in Klundert aanpakte, toen een deel van de selectie opstapte na het ontslag van trainer John de Wolf. Het was een sterk staaltje van homogeniteit, karakter en pure clubliefde, waarmee uiteindelijk maar ternauwernood de promotie naar de hoofdklasse gemist werd."

Behalve met het hoofdsponsorschap van DRV is voorzitter Kees Verhoef ook bijzonder verheugd met een tweede hoofdsponsor, namelijk Van Beest BV, gevestigd aan de Industrieweg in Sliedrecht. ,,Iedereen weet dat Van Beest als hoofdsponsor al sinds mensenheugenis onlosmakelijk verbonden is met volleybalvereniging Sliedrecht Sport. Directeur Cees Boer heeft daarom de wens te kennen gegeven graag op 'low profile' basis zijn steun te willen geven aan onze vereniging en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. Wij kunnen een belangrijke steun voor elkaar zijn op velerlei gebied, een bijzonder positieve ontwikkeling binnen het Sliedrechtse verenigingsleven."

Belangrijke speerpunt in het beleid van de voetbalvereniging Sliedrecht is het realiseren van een ingrijpende renovatie van het sportpark De Lockhorst. Kees Verhoef: ,,Het is overduidelijk dat het sportpark, dat dateert uit 1972, grondig onder handen genomen moet worden. Er moet op redelijk korte termijn toch wat gaan gebeuren gezien de erbarmelijke staat van de opstallen. Ook in dit opzicht zie ik het samenwerkingsverband met DRV als veelbelovend, zij hebben de kennis in huis om aan alle financiële en contractuele aspecten een goede invulling te geven. Ook met de gemeente Sliedrecht zijn er al positieve, constructieve gesprekken gevoerd, de gemeente Sliedrecht heeft ons beloofd om aan het einde van dit jaar met duidelijkheid te kome. Ondertussen zijn wij achter de schermen alvast bezig met het maken van talloze plannen. Wij hebben over de gang van zaken momenteel een bijzonder goed gevoel. Het is nu zaak om het één en ander niet te lang op zijn beloop te laten, de accommodatie is natuurlijk heel erg hard toe aan een ingrijpende metamorfose."

Over de ambities betreffende het eerste elftal zijn beide heren het roerend met elkaar eens: ,,Het beleid van de club is erop gebaseerd om met het eerste elftal in de hoofdklasse te gaan spelen, hetgeen wederom een belangrijke stimulans zal blijken te zijn voor diverse geledingen binnen de club. Ik denk daarbij onder meer aan onze Business Club, voor wie wij bij de nieuwbouw een mooi, representatief onderkomen willen realiseren."

advertentie
advertentie