Speciale gast: saxofonist Rolf Delfos

21 september 2014 om 00:00 Activiteiten

Acht seizoenen reeds heeft Bigband Blast!, eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur, het jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten getrakteerd. Op 5 oktober geeft Bigband Blast! haar het 26e concert met als gast: meester-saxofonist Rolf Delfos!

Vele jazz-giganten gingen Rolf voor in de succesvolle Sunday Jazz-reeks, o.a. Denise Jannah, Ronald Douglas, Ilja Reijngoud, Bert Boeren, Ack van Rooyen, Loet van der Lee, Angelo Verploegen en Ernie Hammes (L), Ferdinand Povel ,Simon Rigter, Rob van Bavel, Martijn van Iterson, Frits Landesbergen en Carlo de Wijs. Daarnaast bracht Bigband Blast! zes Sunday Jazz X-mas Editions en de thema-concerten "Flamenco Bigband" en "A Hollywood Blast!"

De in 1960 in Leiden geboren Rolf studeerde Cum Laude af aan het Conservatorium in Den Haag. Zijn staat van dienst, zowel als uitvoerend musicus als docent op muziekscholen en conservatoria en leider van workshops is indrukwekkend. Zijn periode van De Frank Grasso Big Band in '83 was zeer inspirerend. Daar ontmoette hij Angelo Verploegen (de hoofdgast van Sunday Jazz op 10 oktober 2010!) met wie hij de roemrijke Houdini's oprichtte. De Houdini's hebben vele albums gemaakt, vele projecten gedaan en internationale roem genoten. Voor hun gehele oeuvre hebben ze zelfs "De Gouden Notenkraker" gekregen.

Rolf heeft naast muziek maken als saxofonist en het doceren van muziek ook ruime ervaring als componist en arrangeur. Zo was hij als arrangeur betrokken bij "Strange Fruit" van Trijntje Oosterhuis, was hij co-producer van het album "Kim is back" van de toen 14-jarige Kim Hoorweg, schreef en speelde hij mee met The Auratones, het Lewinsky Quartet en saxofoonkwartet Artvark. Momenteel werkt hij aan cd's voor Artvark,

zijn relatief nieuwe band "The Jazzinvaders" en zijn Bigband "Licks and Brains." Naast zijn saxofoongeluid kunt u ook zijn stem herkennen; Rolf heeft nl. samen met Bart Wirtz zijn eigen radioprogramma op Arrow Jazz: "Nederlandse Jazz."

De aanvang van het concert van Bigband Blast! o.l.v. Daan Bogers, featuring Rolf Delfos op zondag 5 oktober a.s. is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij:

Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Via www.bigbandblast.com kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz.

advertentie
advertentie