Sliedrecht gooit eigen glazen in

21 september 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Sliedrecht liep in de derde wedstrijd van het seizoen tegen een verrassende 3-5 nederlaag op tegen een opportunistisch acterend Bolnes, dit seizoen debuterend in de eerste klasse. Een dubieuze strafschop, een kwartier voor tijd gegeven door arbiter v.d. Rest samen met een dubbele gele kaart voor Joey Rijsdijk, leidde de ondergang in van de thuisclub, die in de slotminuten nogmaals tegen twee treffers opliep.

Trainer Kees van Loon haalde na afloop nog maar eens de ongeschreven voetbalwet aan: ,,Bij 3-2 was er nog niets aan de hand, maar laten wij wel 4,5 grote kansen onbenut, en dan roep je het onheil min of meer over je af. De strafschop voor Bolnes, en vervolgens met een man minder verliezen wij de greep op de wedstrijd en krijgen in de slotfase het deksel op de neus."

Al in de eerste minuut, toen Melvin Zaalman profiteerde van een dekkingsfout en ongehinderd kon binnenkoppen (0-1) tekende zich een doelpuntrijk duel af, die vervolgens gestalte kreeg door de gelijkmaker na 11 minuten van Luciano van Harlingen, die een voorzet van Dennis Verhoef binnenkopte (1-1) en een in de 15e minuut door Onur Ulusan afgeronde, prima combinatie, die over meerdere schijven liep (2-1). Na twintig minuten verkeek doelman Basjan Munten zich op een direct ingeschoten vrije trap van Derrel Lionahr (2-2), maar kwamen de gastheren van sportpark De Lockhorst opnieuw op voorsprong door een treffer van Rory Willemstein (38e minuut : 3-2).

Na rust zakte het duel enigszins weg, maar waren de beste kansen voor Sliedrecht, waarbij een kopbal van Rory Willemstein van de doellijn gehaald, en een knappe 'assist' van invaller Roy Leeuwestein niet werd verzilverd door Luciano van Harlingen. Meteen daarop zag arbiter Richard v.d. Rest als enige op het door ruim 350 toeschouwers bevolkte sportpark een handsbal in een actie van Joey Rijsdijk. Sliedrecht was aangeslagen en liep in de slotfase verder tegen twee beslissende treffers op: 3-5.