Gemeente accepteert lagere opbrengst Bonkelaarstaete

23 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De gemeente en projectontwikkelaar Gebr. Blokland zijn een gewijzigd plan voor de tweede fase van de Bonkelaarstaete overeengekomen. Besloten is minder commerciële ruimten te bouwen op de begane grond. Dit heeft tot gevolg dat de grondopbrengsten voor de gemeente lager zijn: niet ruim 493.000 euro, maar 385.000 euro. De financiële strop neemt de gemeente voor lief: ,,Het voordeel is dat het project kan worden afgerond", schrijft het college van B en W in een informatiebrief aan de gemeenteraad.

Eind dit jaar wordt de eerste fase van de Bonkelaarstaete opgeleverd, bestaande uit 60 appartementen, commerciële ruimten en de nieuwe bibliotheek. Aansluitend willen de gemeente en de projectontwikkelaar starten met fase 2. Deze fase bestond oorspronkelijk uit 20 appartementen in de prijsklasse rond de 285.000 euro en 625 vierkante meter commerciële ruimte op de plaats van de huidige bibliotheek. In het nieuwe plan gaat het om 21 appartementen in een goedkopere prijsklasse (210.000 euro) en slechts 200 vierkante meter commerciële ruimte.

Volgens de gemeente zou vasthouden aan het eerste plan leiden tot bouwen voor leegstand. ,,Daarbij is niemand gebaat. Met het aangepaste plan wordt ingespeeld op de markt en kan het project op verantwoorde wijze worden afgerond", licht het college toe.

De gemeenteraad mag haar mening geven op dinsdag 30 september.

advertentie
advertentie