Sliedrecht Sport baalt stevig in Oostzaan

24 september 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Teleurgesteld droop de selectie van Sliedrecht Sport afgelopen zaterdagavond af in de feestende sporthal Oostzaan, waar het in de topdivisie debuterende Compaen stuntte door de als favoriet bestempelde opponent uit de Alblasserwaard met 3-2 te verslaan: 18-25, 30-28, 21-25, 25-20, 16-14.

Het stellige gevoel onnodig punten te hebben verspeeld knaagde stevig in de hoofden van de selectie van trainer Tim Oskam, die zag dat zijn pupillen het onheil zelf over zich hadden afgeroepen: ,,In de eerste set was er nog niets aan de hand, wij lopen soeverein uit naar 18-25, en hebben de wedstrijd onder controle. Echter vanaf de tweede set beginnen wij steeds weer niet scherp genoeg en ontwikkelt zich een scoreverloop, waar Compaen gelijke tred kan houden en daardoor zichtbaar met meer zelfvertrouwen gaat spelen. Ze winnen de tweede set met 30-28, waarna wij in de derde set het lek weer enigszins boven leken te hebben (21-25). Als je dan vervolgens in de vierde set bij 16-18 het initiatief uit handen geeft, krijgt de tegenstander, mede onder invloed van een aantal omzettingen, nog meer inspiratie, hetgeen uiteindelijk tot het voor ons zo teleurstellende resultaat leidt."

Toch waren er ook positieve ontwikkelingen te bespeuren in de subtropisch warme sporthal in Oostzaan. Diagonaal Steven Heijting maakte een prima debuut in de hoofdmacht van Sliedrecht Sport en tekende in de eerste twee sets voor een zeer acceptabel scoringspercentage. Heijting zakte in de slotfase van het duel enigszins terug, hetgeen een door Tim Oskam verwacht, kwetsbaar facet bloot legde: ,,Helaas zijn wij Mark Kleiweg voor langere tijd kwijt, hij heeft een fikse schouderblessure, een operatie lijkt onvermijdelijk. Steven heeft het prima gedaan op de diagonaal positie, maar je mag in deze fase van het seizoen nog niet verwachten, dat hij dat vijf sets lang volhoudt."

In zijn op het lijf geschreven rol als team-captain en aanjager leek er ook voor Roy Kroon, bezig aan zijn elfde seizoen in 'Heren 1', aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht: ,,We hadden ze aanvankelijk in de tang, maar gaan er dan iets te gemakkelijk over denken, zo lijkt het wel. Het is stevig balen, dat wij hier onnodig punten laten liggen, daarentegen heb ik ook hele leuke dingen gezien, waar wij zeer zeker mee verder kunnen."

Aanstaande zaterdag speelt Sliedrecht Sport de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, de tegenstander is Webton Hengelo, in voorgaande seizoenen beter bekend als Twente'05. De Tukkers begonnen goed aan het seizoen, door in eigen huis VoCASA ruimschoots de baas te blijven: 3-1 (25-23,25-22,17-25,25-20). De voormalige eredivisionist, die onder leiding staat van trainer Rinke Olthof, heeft stevige ambities ten aanzien van dit seizoen en wil weer een rol van betekenis spelen in de Topdivisie. Vorig seizoen eindigde men weliswaar als laatste, maar door allerlei mutaties kon het nieuw geformeerde team, opgegaan en getransformeerd in de vereniging Webton Hengelo, toch worden ingeschreven als deelnemer in de topdivisie. Vorig seizoen bleek Twente'05 overigens twee maal te sterk voor Sliedrecht Sport (2-3 in De Stoep, 3-0 in de Pathmoshal.), reden te meer om hier de inspiratie uit te halen voor sportieve revanche. Aanvang 20.00.

advertentie
advertentie