Sliedrecht Sport dwingt eerste winst af

28 september 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - In een enerverend duel dwongen de volleyballers van Sliedrecht Sport de eerste winstpartij van het seizoen af, Webton Hengelo werd het onvrijwillige slachtoffer van de dadendrang van de selectie van Tim Oskam en Gert Jan Toonen : 3-2.

Na vorige week moest het opnieuw vol aan de bak in een slopende vijfsetter, waarbij beide teams langs hoge pieken door diepe dalen gingen. Sliedrecht had daarbij de langste adem en wist door een opleving, die zich al in de vierde set aandiende, het verschil te maken : 25-23,13-25,25-19,22-25,15-12.

Trainer-coach Tim Oskam zag tot zijn opluchting, dat zijn team, in tegenstelling tot vorige week, ditmaal wel het hoofd koel hield : ,,Eerlijk gezegd spookte het scenario van Oostzaan wel even door mijn hoofd. Ditmaal was het geluk echter aan onze zijde en hebben we het uiteindelijk op eigen kracht afgedwongen."

Opvallend was dat beide teams soms verder door de ondergrens zakten. Zo was Sliedrecht Sport het spoor in de tweede set volledig bijster en viel Webton Hengelo op door in twee sets veel te slap te beginnen. ,,Het zijn de stappen, die een jong team doormaakt, in het proces van een mentale groei. Zo kwamen we in de vierde set uit kansloze positie nog heel goed terug en namen dat mee in de vijfde set."

Het was met name invaller Carl Zwijnenburg die een extra impuls gaf aan het slotoffensief van de thuisclub. Ondanks het feit, dat de diagonaal speler al een paar uur eerder al drie sets gespeeld had in het tweede team, kon hij de vonk overlaten springen en het extra zetje te kunnen geven, dat leidde tot de uiteindelijke winst.

Zaterdag staat de altijd beladen derby bij Next Volley Dordrecht op de agenda.

advertentie
advertentie