Kom erbij festival trapt Week tegen Eenzaamheid af

30 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De eerste editie van het Kom Erbij! Festival in Sliedrecht was afgelopen zaterdag een feit. ASVZ, Rivas Zorggroep, Stichting Waardeburgh, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Yulius en De Zonnebloem sloegen hiervoor de handen ineen. Het Kom Erbij Festival fungeerde als de aftrap van de Week tegen Eenzaamheid.

Wethouder Hanny Visser-Schlieker opende het festival door de wensput en het logo van 'Erbij in Sliedrecht' te onthullen. De wensput is gemaakt op Atelier Hodeka, en het logo is ontworpen door Manuela, zij is werkzaam op dagcentrum Barendrecht van ASVZ. De wethouder haalde in haar openingswoord aan dat veertig procent van de bevolking zich regelmatig eenzaam voelt. ,,Landelijke cijfers, maar toch ik vind het schrikbarend." Ze mocht als eerste een wens doen in de wensput. ,,Mijn wens is dat we op korte termijn alle eenzame mensen in Sliedrecht in beeld hebben en meer weten te betrekken bij het dagelijks leven."

Na de opening was er van alles te beleven op het festival. In de tent vonden muzikale en sportieve optredens plaats van Crescendo, Wilhelmus en Synergos. Buiten stonden kramen om bezoekers te informeren over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen en een indruk te geven van het Sliedrechtse verenigingsleven.

Tot en met zaterdag 4 oktober zijn er allerlei activiteiten, zoals een filmmiddag in Overslydrecht, een quiz en bingo in Waerthove, een snoezel -en dierknuffelmiddag op de Boldermanege en een lunch met pannenkoeken bij Yulius. Peter Bons zingt oude Nederlandstalige hits in Waerthove en Smartlappenkoor Bagger treedt op in De Hofstee.

advertentie
advertentie