Sliedrecht slaat opnieuw toe in de slotfase

5 oktober 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Sliedrecht deed middels een 3-2 zege op Alexandria'66 goede zaken in de kopgroep van de eerste klasse C, waar de spanning na de nederlaag van Heinenoord (1-4 tegen Brielle) tot een kookpunt is gestegen. Maar liefst vijf teams staan zeer kort op elkaar (2 punten verschil) en nu al kijkt menigeen reikhalzend uit naar komend weekeinde, wanneer de top 6 in onderlinge duels tegen elkaar in het veld komt.

Net als vorige week bij Oranje Wit sloeg Sliedrecht ook ditmaal in de slotfase toe, toen Luciano van Harlingen in de 86e minuut een assist van Stefan van Dam wist te verzilveren 3-2. Het was het hoogtepunt in een wedstrijd waarin beide teams sterk aan elkaar gewaagd waren. Sliedrecht domineerde in de eerste helft, maar had na rust de nodige moeite met een sterk aandringend Alexandria '66.

De thuisclub startte met dezelfde basiself als tegen Oranje Wit en nam al snel het heft in handen. Het resulteerde in goede acties van Roy Leeuwestein en Levy Liesdek, die nog niet resulteerden in doelpunten. Na 32 minuten kon de stand op het scorebord echter wel gewijzigd worden, toen Onur Ulusan prima profiteerde van een breedtepass van Roy Leeuwestein en met een prima schot de bal in de bovenhoek schoot 1-0. Sliedrecht verzuimde nog voor de rust meer afstand te nemen van de gasten uit de Rotterdamse Alexanderpolder: een schot van Stefan van Dam trof de paal; Roy Leeuwestein kwam in de slotminuut van de eerste helft een teenlengte te kort om de score te vergroten.

Aanvallender spelconcept

Na rust stuurde Alexandria trainer Omar Kahn zijn team met een aanvallender spelconcept het veld en sorteerde de invalbeurt van spits Chris Lever het nodige effect. Johan Versluis moest aanvankelijk op de doellijn redden, maar kon niet verhinderen dat Diego Watson na 13 minuten een voorzet van rechts kon binnen tikken 1-1.

Alexandria'66 bleef druk houden op de Sliedrechtse defensie, waar trainer Kees van Loon met het inzetten van Serhan Eyupoglu meer stabiliteit trachtte in te brengen. Extra steun in de rug was daarbij de treffer van Stefan van Dam in de 69e minuut, die een penalty (gegeven na een overtreding op Dennis Verhoef) onberispelijk wist te benutten 2-1. Ook Alexandria'66 kreeg niet lang daarna de gelegenheid vanaf 11 meter raak te schieten na hands van Joey Rijsdijk. Ook hier eiste Chris Lever een hoofdrol op (2-2) en Sliedrecht mocht van geluk spreken dat Basjan Munten een daaropvolgende actie van dezelfde spitsspeler wist te pareren. Datzelfde geluk werd in de 86e minuut extra kracht bijgezet met de alles bevrijdende treffer van Luciano van Harlingen.

Trainer Kees van Loon kon opgelucht ademhalen: ,,Een goede eerste helft, waarin wij de controle hadden over de wedstrijd, maar zoals al eerder dit seizoen verzuimden om met een ruimere marge de rust in te gaan. Wij riepen daarmee het onheil over ons af in de tweede helft, waar wij alle zeilen moesten bijzetten en zeker niet goed speelden."

Opstelling Sliedrecht: Basjan Munten, Lorenzo Borsboom, Johan Versluis, Theo Lucius, Joey Rijsdijk ; Onur Ulusan, Levy Liesdek (62' Serhan Eyupoglu), Stefan van Dam ; Dennis Verhoef, Roy Leeuwestein (69' Jordi de Jong) en Luciano van Harlingen.