Succesvol weekend voor topteams Sliedrecht Sport

6 oktober 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Het sterk vernieuwde Sliedrecht Sport heeft zaterdagavond met succes de openingswedstrijd van het nieuwe volleybalseizoen afgewerkt. De gastvrouwen in de goed bezette sporthal De Stoep versloegen het Groningse Lycurgus met 3-1 (25-27, 25-17, 25-17, 25-18), waardoor coach Appie Krijnsen een overwegend positief gevoel over hield aan de seizoens ouverture.

,,Drie goede sets volgden op een mindere eerste set, waarin wij ons onder druk lieten zetten door een opportunistische en vrij opspelende tegenstander, die het ons met een goede service, goede aanval en een prima blokkering heel lastig maakte. Vanaf de tweede set waren wij beter bij de les en hebben uiteindelijk prima orde op zaken gesteld", aldus de tevreden coach.

In die fase manifesteerde Celia Diemkoudre zich op imponerende wijze door met 21 punten en een scoringspercentage van 72% haar team op stoom liet komen. Ook spelverdeelster Lisa Vossen, die de grieperige Florieke Eggermont verving, kreeg de handen van het legioen op elkaar met een fantastische service serie, waarmee zij het verzet van Lycurgus definitief wist te breken.

Ook de mannen van Sliedrecht Sport kunnen terugzien op een succesvol weekeinde. De altijd beladen streekderby tegen aartsrivaal Next Volley Dordrecht werd met overtuiging gewonnen: 0-3 (21-25, 23-25, 20-25). Door deze overwinning maakten de pupillen van trainer-coach Tim Oskam een sprong naar de tweede plaats in de Topdivisie, drie punten achter koploper Peelpush.

advertentie
advertentie