Iza (10 jaar) brengt eerste boekje uit

8 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Ze zit in groep 7 en haar eerste boekje is vorige week woensdag uitgebracht. Iza van Meggelen schreef haar boekje 'Flits wil vliegen' naar aanleiding van gepest op school en brengt hiermee een mooie boodschap rondom pesten naar voren.

Het verhaal van Iza gaat over konijn Flits dat wordt gepest omdat hij niet kan vliegen. Flits komt uiteindelijk bij meneer Uil terecht die hem leert dat een konijn niet kan vliegen, maar wel in andere dingen heel goed is, die een vogel weer niet kan. De boodschap van het verhaal is: 'Je bent goed zoals je bent'. Deze boodschap werd ook opgepikt door kinderyoga lerares Sandra Nunez Conde die de uitgifte van het boekje mogelijk heeft gemaakt. ,,Ik zag het boekje liggen op basisschool de Keerkring in Dordrecht en het verhaal sloeg meteen aan bij mij, omdat ik dezelfde boodschap ook centraal wil zetten tijdens mijn yogalessen. Ik kreeg de vurige wens om het boekje uit te brengen en heb uitgeverij HTH uit Sliedrecht daarvoor in de arm genomen. Zij hebben dit belangeloos ondersteund."

Het verhaal van Iza is ontstaan nadat zij gepest werd in de klas. Haar juf heeft er de tijd voor genomen om dit bespreekbaar te maken in de klas. Er ontstond een fijne en open sfeer. Voordat Iza begon met haar verhaal, is haar verteld hoe je een boek moet schrijven. Het verhaal over het konijn heeft ze helemaal zelf bedacht en geschreven. Samen met haar klasgenoten, die zorgden voor de ingekleurde tekeningen, is er met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen aan dit boekje gewerkt. Sandra: ,,Het is erg mooi om te zien hoe er is overlegd en samengewerkt door de kinderen. 'Je bent goed zoals je bent' wordt hierin al zichtbaar doordat iedereen doet wat hij of zij goed kan."

Sinds het boekje is uitgebracht vorige week, is de belangstelling al erg groot. Onder andere het AD en het Jeugdjournaal hebben aandacht besteed aan het verhaal. ,,Ik had niet verwacht dat het zoiets groots zou worden. Wel erg mooi om te zien dat het aandacht krijgt, want ik hoop dat de boodschap ook echt overkomt. In deze tijd wordt er soms te weinig aandacht besteed aan de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind. Het is goed om daar ruimte voor te maken naast alle prestatiegerichte lessen als rekenen en taal. Het thema pesten is erg actueel en het is goed als kinderen hun grenzen kunnen aangeven. Het is ook erg mooi om te zien hoe Iza ermee omgaat. Ze is dapper en enorm trots en ze vindt het ook erg leuk dat het verhaal al zoveel mensen heeft bereikt."

Het boekje 'Flits wil vliegen' is verkrijgbaar bij kinderboekwinkel De Giraf, Juffrouw Pollewop en boekhandel Vos en van de Leer in het centrum van Dordrecht en boekhandel de Waard in Sliedrecht. Daarnaast is het te bestellen via www.spetteryoga.nl en www.ontmoettilly.nl. De opbrengst van het kinderboek gaat naar sportclub Redo in Dordrecht, een sportclub voor mensen met een verstandelijke handicap.

advertentie
advertentie