Stel steelt vlooienspray; rechter legt celstraf en werkstraffen op

11 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Een 19-jarige vrouw uit Sliedrecht en haar 25-jarige vriend uit Alblasserdam zijn deze week door de rechtbank veroordeeld voor het stelen van vlooienspray, tapijtspray en kattenmelk bij bouwmarkt Hornbach in Alblasserdam. Ondanks de excuses van het tweetal, was de rechter onverbiddelijk. ,,Wie zijn gatje heeft gebrand moet op de blaren zitten," stelde hij.

Het tweetal gaf, nadat ze op 20 juni 2014 betrapt werden bij de Alblasserdamse bouwmarkt, direct toe fout te zitten. ,,We hadden geldnood en ons tapijt zat vol vlooien. We hadden twee kleine katjes en waren bang dat die kittens door de vlooien dood zouden gaan van bloedarmoede. Toen hebben we de stomme beslissing gemaakt om de spullen zonder te betalen mee te nemen. Ik heb er echt spijt van," biechtte de man op.

,,Ja dat hoor ik iedereen hier zeggen. Maar als je voor de vierde keer gepakt wordt, vind ik dat niet geloofwaardig. Het is gewoon stom van je," kaatste de politierechter terug. De Sliedrechtse vrouw motiveerde: ,,We hadden geen geld en hebben allebei geen werk. We schaamden ons om geld te vragen bij andere mensen. Ik was zo bang dat de kittens dood zouden gaan."

De Alblasserdammer, die al een aantal keer eerder is veroordeeld voor diefstal, moet één week de cel in en krijgt een werkstraf van twintig uur. Verder kreeg hij een voorwaardelijk gevangenisstraf van 25 dagen. De Sliedrechtse, die vorig jaar nog een boete kreeg voor een vermogensdelict, kreeg ik een werkstraf van twintig uur. Deze uitspraak was conform de eis van het Openbaar Ministerie. ¿Bezint eer ge begint,¿ luidde het advies van de rechter.

De twee hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. De vrouw liet weten dat ze de straf accepteert. De man gaat er nog over denken en gaat gratis advies inwinnen bij de rechtswinkel.

advertentie
advertentie