Sliedrechtse schrijft boek over doodgeboren tweeling

15 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Ze verloor twee kinderen tijdens haar zwangerschap en heeft de situatie onder andere een plekje kunnen geven door er een boek over te schrijven. Anja den Otter schreef haar verhaal 'Gedragen door Hem' in 2013 en op 26 september dit jaar werd het boek uitgebracht. In het boek vertelt Anja het schrijnende verhaal van Jonna en Jinthe die na 31 weken zwangerschap levenloos ter wereld kwamen. De manier waarop zij en haar man met deze situatie omgaan is hun getuigenis en hun boodschap die ze de lezer mee willen geven.

Anja en Ernst den Otter zijn bijna 10 jaar getrouwd, hebben twee dochters Femke (6) en Daphne (3) en Anja is zwanger van hun vijfde kindje. De moeder van 33 jaar heeft een schildklierafwijking en kreeg haar eerste twee dochters na gebruik van medicatie. Bijna 9 maanden na de geboorte van Daphne raakte Anja spontaan zwanger en was de familie in blijde verwachting van een tweeling. Na een moeizame zwangerschap veranderde haar situatie onverwachts en sloeg de blijdschap om in verdriet. "Na 31 weken voelde ik nog 's avonds nog wel een schopje, maar drie uur daarna bleef het stil en kreeg ik steeds meer pijn. Ik vertrouwde het niet en we zijn direct naar het ziekenhuis gegaan. Daar konden ze geen hartslag meer vinden en bleek uiteindelijk dat de placenta's hadden losgelaten." Het daaropvolgende moment kwam de klap hard aan. Anja was helemaal verdoofd en kon het nog niet geloven. Ernst kreeg meteen de volle lading en werd erg emotioneel. "Ik had een acute, ernstige zwangerschapsvergiftiging en was nog erg bezig met mijn eigen lichaam. De bevalling verliep gelukkig soepel en ik heb de navelstrengen nog zelf doorgeknipt. De meisjes hebben nog op mijn buik gelegen en ik voelde evenveel liefde voor hen als voor onze levende dochters. De verpleging heeft ons goed geholpen en de tweeling ook behandeld als levende kinderen."

Rust en troost

Anja en Ernst haalden bij de verwerking veel rust en troost uit de wetenschap dat de tweeling bij de Heere in de hemel is. Vandaar ook de titel van het boek. "We weten ons gedragen door God, en we zijn ervan overtuigd dat wat Hij doet altijd goed is. Daarom zijn we niet boos op God en voelen we geen opstandigheid. Het is echt genade dat wij dit zo rustig mogen en kunnen dragen. God is goed, hoe moeilijk en zwaar de weg ook kan zijn die je in dit leven moet gaan. Dat is ook wat ik wil overbrengen op de lezers. Daarnaast wil ik ook de mensen hiermee steunen die hetzelfde hebben doorgemaakt."

Het boek bevat naast het verhaal van Anja ook korte verhalen en ervaringen van mensen uit de omgeving die erbij betrokken waren. 'Gedragen door Hem' is verkrijgbaar voor €16,95 in alle christelijke boekwinkels in Nederland en via Bol.com, uitgeverij De Banier en in boekwinkel De Vos in Sliedrecht.

advertentie
advertentie