Pijnlijke nederlaag voor Sliedrecht Sport

19 oktober 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn momenteel nog ver verwijderd van de vorm, die nodig is om een rol van betekenis te spelen in de bovenste regionen van de eredivisie. Dit is een conclusie die zaterdagavond pijnlijk werd blootgelegd door bekerhouder VC Sneek, dat de lakens uitdeelde in sporthal De Stoep en overtuigend won: 1-3 (19-25,25-23,14-25,17-25).

Geen geruststellende gedachte voor coach Appie Krijnsen, die zijn team de aankomende week moet klaar stomen voor de eerste confrontatie met het Hongaarse Vasas Obuda Budapest in de eerste ronde van de Europese Challenge Cup. De hoop, dat met name de meer ervaren speelsters de selectie op sleeptouw zouden nemen in de beginfase van het seizoen, werd in het duel met VC Sneek gelogenstraft: de selectie faalde collectief en werd op alle facetten van het spel overvleugeld door een energiek, en met veel overtuiging spelende Friese formatie.

Slechts in de eerste twee sets was er nog enigermate sprake van een wedstrijd, daarna werd Sliedrecht Sport volledig overlopen door de houder van de nationale beker en de Supercup. Zo werd het verschil tussen een ingespeeld en soepel draaiend team zoals VC Sneek, ten opzichte van een formatie zoals Sliedrecht Sport, dat nog zoekende is naar de juiste automatismen en het juiste spelconcept, overduidelijk in de score tot uiting gebracht.

Angelique Vergeer en Esther Hullegie kwamen bij Sliedrecht Sport tot 9 scores, een aantal, dat schril afstak bij de 17 punten van Monique Volkers bij Sneek. Appie Krijnsen zette bij Sliedrecht Sport met 12 speelsters zijn volledige selectie in.

advertentie
advertentie