Sliedrecht Sport vol zelfvertrouwen

29 oktober 2014 om 00:00 Sport

Zaterdag a.s. stapt de selectie en technische staf van Sliedrecht Sport op het vliegtuig richting Boedapest om daar komende zondag de return te spelen tegen Vasas Óbuda Budapest in de eerste ronde van de Europese Challenge Cup. De stemming is goed, het zelfvertrouwen is er na de 3-2 overwinning in een ouderwets kolkende sporthal De Stoep zeker niet minder om geworden.

Chaotisch

Ook bij trainer-coach Appie Krijnsen overheerst een optimistisch gevoel : " Tot vorige week zaterdag was Vasas voor ons een onbekende tegenstander. Inmiddels weten we wel, wat ze kunnen en kunnen ons daarop instellen. Zoals al vaker aangegeven verkeren wij in een fase, waarin wij zoekende zijn naar de juiste patronen en automatismen. Dat doe je niet zomaar even, vandaar dat deze Europese wedstrijden eigenlijk iets te vroeg komen, maar daar kan je nu eenmaal niets aan veranderen, die wedstrijden moeten gewoon gespeeld worden. Ons spel is nog te chaotisch met pieken en dalen en als coach tracht je tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk te corrigeren. Dat was wel eens iets te veel van het goede, vandaar dat ik daar door mijn speelsters terecht op ben aangesproken. Maar ik ben trots, dat we ondanks dat zijn blijven vechten en zijn blijven geloven in de positieve afloop. We kunnen ons deze week met vier trainingen uitstekend voorbereiden op de wedstrijd van a.s. zondag : wanneer we in Boedapest de juiste discipline kunnen opbrengen en netjes onze opdrachten kunnen uitvoeren zonder de druk van het spelen voor eigen publiek, dan voorzie ik dat wij daar zeker kansen hebben om drie sets te winnen ! "

Spannend

Met een goede verdediging en een goede pass liet de Hongaarse opponent al snel blijken uit het goede hout gesneden te zijn. Het had met een vaste spelverdeelster als Zsuzsanna Talas en de daardoor veel scorende passer-lopers als Zsanett Miklai en Szandra Szombathelyi hun belangrijkste troeven in handen.

Vasas nam halverwege de eerste set het heft in handen en trok gedecideerd de eerste set naar zich toe (18-25). Daarna ontwikkelde zich een niet altijd even fraai, dan wel een uitermate spannend gevecht, waar beide teams weinig voor elkaar onderdeden : 25-21,22-25,25-23. Een ontketende Esther Hullegie nam haar team uiteindelijk in de "final set" aan de hand en gaf daarbij het beslissende zetje : 15-10.

Waanzinnig

Het sterk vernieuwde Sliedrecht Sport slaagde dus uiteindelijk voor het "Europees toelatingsexamen" en trakteerde de in eigen land nog ongeslagen opponent op de eerste nederlaag van het seizoen.

Midspeelster Marlies Wagendorp, met 10 blokkeerpunten van grote waarde aan het net, had genoten van haar Europese debuut : " Dit was waanzinnig om mee te maken. Aanvankelijk had ik weinig last van zenuwen, die kwamen later wel op de belangrijke momenten in de wedstrijd. Het was misschien niet altijd even oogstrelend maar we hebben met name in de tweede en vierde set laten zien, waartoe wij momenteel al in staat zijn en zijn in de afsluitende set volle bak gegaan met een mooie uitgangspositie als beloning … "

Ook teamcaptain Nienke de Waard, die haar 25e Europese optreden mocht laten aantekenen, heeft een goed gevoel voor de return : " Uit de eerste wedstrijd halen we in ieder geval veel zelfvertrouwen, belangrijk voor een team in opbouw. Het is knap dat we rustig zijn gebleven op de belangrijke momenten, daar kunnen we in Boedapest wellicht ook ons voordeel mee doen … "

Belangstellenden kunnen a.s. zondag vanaf 17.30 uur de return in Boedapest volgen via de website van het internet radiostation RTV Holland : www.rtvholland.nl

Verslaggever in Boedapest is Wim van Mourik.

advertentie
advertentie