Zware opgave heren Sliedrecht Sport

29 oktober 2014 om 00:00 Sport

SLIEDRECHT - Voorafgaand aan het duel van hun vrouwelijke collega's speelden de mannen van Sliedrecht Sport in de "Europese arena" van sporthal De Stoep een belangrijk duel in het linker rijtje van de topdivisie, de tegenstander was het tweede team van SV Dynamo Apeldoorn. De gasten uit Apeldoorn bleken uiteindelijk over een iets completer team te beschikken met iets meer fysieke kracht, hetgeen in de uitslag nipt tot uiting werd gebracht : 1-3 (27-29,26-24,23-25,21-25).

Trainer-coach Tim Oskam, die opnieuw niet kon beschikken over Mark Kleiweg en Niels Vermeulen, had geen moeite de realiteit onder ogen te zien. " We konden te weinig service druk geven, en het werd uiteindelijk een zaak om zoveel mogelijk te blijven aanhaken. Het is knap zoals de mannen zich steeds wisten terug te knokken, maar het beslissende zetje konden wij er ditmaal niet aan geven … "

SV Dynamo Apeldoorn had met name in de 21-jarige Bram Langevoort een bijna ongrijpbare buitenspeler, die een groot aandeel had in de score. Sliedrecht Sport steunde met name op de ervaring van mannen als Roy Kroon, Gerard Baan en Michael van Leeuwe.

A.s. zaterdag staat de selectie van Tim Oskam en Gert Jan Toonen opnieuw voor een zware opgave, wanneer men in Apeldoorn aantreedt tegen de mannen van Alterno. De gastheren van de Alterno-hal zijn de huidige koploper in de topdivisie, een resultaat dat met name in thuiswedstrijden gestalte kreeg. Ook hier zullen essentiële spelonderdelen als service en blokkering een belangrijk wapen voor Sliedrecht Sport moeten zijn om voor een stunt te kunnen zorgen.

advertentie
advertentie