Internetomroep RTV Holland officieel van start

3 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - De nieuwe Nederlandse internetomroep RTV Holland begint zaterdag 15 november officieel met uitzenden. Clown Bassie verricht de opening om 14.00 uur. De bekendste clown van Nederland is ook programmamaker bij RTV Holland. De omroep is gevestigd in Sliedrecht.

Het idee voor een eigen zender ontstond vijf jaar geleden. Pas eind 2013 werd het plan gesmeed en volgde een voorbereiding. Initiatiefnemer is journalist-programmamaker Peter Donk. Via sociale media deed hij oproepen voor medestanders. Inmiddels is een tiental vrijwilligers betrokken bij de nieuwe omroep.

In de zomer van 2014 werd de stap gezet voor de oprichting van de Stichting RTV Holland door initiatiefnemer en journalist Peter Donk. Samen met Theo Boer en Wim Oor vormde Donk een bestuur. Het doel is op een professionele manier radioprogramma's brengen, waarin de combinatie van muziek, gezelligheid en het contact met de luisteraar (ook buiten Nederland) voorop staat. Donk: ,,Tijdens de testuitzendingen kregen we al reacties uit Spanje, de VS en Griekenland. RTV Holland richt zich op de inwoners van Nederland en de Nederlanders die voor korte of langere tijd in het buitenland verblijven. We hebben uiteraard ook verder gekeken, zoals via UPC op de kabel en DAB+, maar internet heeft ook gezien de bijkomende kosten onze voorkeur." Bij RTV Holland worden de programma's gemaakt door vrijwilligers en in het Nederlands gepresenteerd. Ook clown Bassie behoort tot de groep presentatoren. De 79-jarige clown presenteert wekelijks 'Kinderen van Holland' op RTV Holland.

De omroep is ook actief op sociale media, zoals twitter (@RTVHolland) en Facebook (omroepRTVHolland). Naast de website www.rtvholland.nl beschikt de omroep over een zelfgebouwde webapp en bouwde de omroep een luisterplatform NLradiostations.nl. RTV Holland zendt ook verslagen uit van uitwedstrijden (EC en competitie) van Dames 1 Sliedrecht Sport Volleybal.

advertentie
advertentie