'Lekker ouderwets Sinterklaasfeest'

4 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Intocht in

Sliedrecht mét

Zwarte Pieten

SLIEDRECHT - Sliedrecht trekt zich van de landelijke Zwarte Pieten-discussie weinig aan en kiest voor een Sinterklaasfeest zonder aanpassingen. ,,Lekker ouderwets Sinterklaasfeest weer dit jaar. Intocht en feest zelfde als vorig jaar. Op 1 ding na, nu komt onze Sint gewoon op tijd", liet burgemeester Bram van Hemmen via de sociale media weten.

Zowel op Facebook als op Twitter reageerden tientallen Sliedrechters enthousiast op het bericht van de burgemeester. Allen juichten een traditioneel kinderfeest compleet met Zwarte Pieten toe. Ook op de belofte dit jaar op tijd te komen werd verheugd gereageerd. Vorig jaar kwam de 'stoomboot' immers door een technisch mankement veel te laat in de Sliedrechtse haven aan. Dat was een grote teleurstelling voor de wachtende kinderen op de kade, maar ook voor de Sint zelf en de organisatie achter de Sliedrechtse intocht. Het comité heeft er dan ook alles aan gedaan om zo'n tegenslag dit jaar te voorkomen. De boot is nog eens heel goed nagekeken en voor de zekerheid heeft de Sint een extra monteur aan boord. Sliedrecht kan er dus gerust op zijn dat zaterdag 15 november rond 9.30 uur de Goedheiligman en zijn Pieten de haven van Sliedrecht binnen varen.

's Middags zijn er weer drie shows in het Griendencollege. Deze shows beginnen om 13.15, 14.45 en 16.15 uur. De kaarten zijn vanaf maandag 10 november gratis verkrijgbaar bij Intratuin aan de Prisma 200, Fa de Vries & Zn aan de Kerkbuurt 25 en La Bonniere aan het Burgemeester Winklerplein. Omdat de shows speciaal voor kinderen zijn, mag er maximaal één volwassene per kind mee naar binnen.

Op www.stichtingevenementensliedrecht.nl. is meer informatie te vinden over het Sinterklaasfeest. Ook de website speciaal voor kinderen is weer actief. Op www.sinterklaassliedrecht.nl kunnen de Sliedrechtse kids spelletjes spelen, een brief naar Sinterklaas schrijven, recepten vinden, kleurplaten downloaden, foto's en video's bekijken, enzovoort.

Volgende week leest u in Het Kompas een persoonlijk bericht van Sinterklaas.

advertentie
advertentie