Gratis bloedsuiker testen in uw apotheek

5 november 2014 om 00:00 Activiteiten

Sliedrecht - Op dit moment zijn er 250.000 mensen in Nederland die diabetes hebben zonder dat ze dit weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen, organiseren de Samenwerkende Apotheken Sliedrecht de Bloedsuikerdagen.

Diabetes is te herkennen aan verschillende symptomen, zoals vaak plassen, vaak dorst hebben, wazig zien en slecht genezende wondjes. De kans op het krijgen van diabetes wordt vergroot door bepaalde risicofactoren, zoals erfelijkheid, overgewicht, verhoogde bloeddruk en weinig beweging. Tijdige diagnose van diabetes door middel van een bloedsuikertest kan veel problemen voorkomen.

Tijdens de Bloedsuikerdagen kunt u gratis uw bloedsuiker laten testen door middel van een klein vingerprikje. In slechts vijf seconden weet u of uw bloedsuikerwaarde te hoog is. In principe hoeft u geen afspraak te maken voor het testen van uw bloedsuikerwaarde. Het is ook niet noodzakelijk dat u nuchter bent voor de test.

U bent van harte welkom op dinsdag 18 november in Apotheek Hoogland (Burg. Winklerplein 22a), op vrijdag 21 november in de Thorbecke Apotheek (Thorbeckelaan 120) of op maandag 24 november in Apotheek Baanhoek-West (Landinistraat 1) voor een gratis test.

Deskundig advies over gezondheid en medicijnen? Vraag het de apotheker!

advertentie
advertentie