Bert Verschoor (l.) en Henk Lammers zijn al helemaal in Oranjestemming.
Bert Verschoor (l.) en Henk Lammers zijn al helemaal in Oranjestemming. Ria Scholten

Koningsdag voor jong en oud

19 april 2018 om 11:43 lokaal

SLIEDRECHT Oranjevereniging Sliedrecht heeft er ook dit jaar weer alles aan gedaan om een mooi programma samen te stellen. Voorzitter Henk Lammers: ,,Deze Koningsdag krijgt wat meer de opzet van een festival. Wij hopen met de bands die komen spelen ook de wat oudere jongeren te bereiken. Er zijn optredens van The Bleaks, Pascal Redeker en Jack Fire Live. Daarnaast is er voor jong en oud heel veel te doen."

Ria Scholten

Voorafgaand aan de viering van Koningsdag wordt donderdag 26 april in de Gereformeerde kerk op de hoek van de Middeldiepstraat en de Oranjestraat een Oranjeconcert gehouden. ,,Het Gereformeerd Kerkkoor Sliedrecht zingt samen met het Interkerkelijk Koor El Jakim uit Haarlem", vertelt Henk. ,,Organist is Bert Kruis. De koren staan onder leiding van dirigent Ton van der Horst. Kerk open om 19.30 uur. Aanvang concert om 20.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de gemaakte kosten."

,,De Kindervrijmarkt wordt traditiegetrouw op het Dr. Langeveldplein en in de omliggende straten gehouden", laat penningmeester Bert Verschoor weten. ,,Het inrichten van de verkoopplek is vanaf 5.00 uur toegestaan. Na 6.00 uur is de vrijmarkt om organisatorische redenen niet meer toegankelijk voor auto's. Omwonenden wordt vriendelijk verzocht om hun auto tijdig op een andere locatie te parkeren."

Secretaris Dennis Speksnijder: ,,Op het Burg. Winklerplein worden vanaf 08.30 uur aan de kleuters traktaties uitgedeeld, die zijn geschonken door plaatselijke winkeliers. De organisatie vindt het leuk als de kinderen verkleed aan de optocht deelnemen. De mooiste creatie wordt beloond met een arrangement bij Monkey Town. Om 09.00 uur vertrekken de kids onder begeleiding van Showkorps Wilhelmus naar het Dr. Langeveldplein. Daar begint om 09.30 de aubade, die wordt opgeluisterd door een 80 leden tellend koor met kinderen van alle plaatselijke basisscholen. Aansluitend kan worden genoten van een optreden van de streetdancers van Synergos. Twee leden van de groep hijsen de vlag."

Het vermelden waard is ook dat de Koningsloop in ere wordt hersteld. De lopers vertrekken om 10.15 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voorwaarde is wel dat alle deelnemers in het oranje gekleed zijn. Zij worden rond 11.30 uur terugverwacht. Op het Dr. Langeveldplein is de hele dag van alles te doen. Denk aan Stunten op hoogte, Footdarts en Visserslatijn. Stichting Sliedrecht en Cultuur organiseert het Straattheater. 's Middags is er in het programma ook ruimte voor een serieuze noot. Stichting Struikelsteen legt een 14.00 uur een struikelsteen in de Hugo de Grootstraat en om 15.00 uur op de Rivierdijk 414.

,,Dit jaar is er voor de eerste maal een Foodstreet", vertellen de heren enthousiast. ,,Op terras De Vlonder kan worden genoten van speciaal bieren en braadworst." Zie voor uitgebreide informatie over Koningsdag 2018 de website www.ovsliedrecht.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie