Afbeelding
Suzanne Heikoop | She Fotografie

Cluedomysterie in Sliedrecht

5 februari 2021 om 07:12 Activiteiten

SLIEDRECHT Vanaf maandag 8 februari tot en met zaterdag 20 februari verandert Sliedrecht in een levensgroot bordspel. Drie inwoners – René Serno, Alfons van Zanten en Maria Stam – hebben de handen ineen geslagen en deze versie van het spel uitgedacht. Aanleiding was een persbericht over eenzelfde actie in Goudriaan.

Stam: ,,Ik was al een tijdje aan het denken of ik niet samen met anderen iets leuks kon organiseren voor heel het dorp, om voor wat positiviteit en afleiding te zorgen. Ik zag het bericht over Goudriaan en dacht: Dat kunnen wij hier in Sliedrecht natuurlijk ook! Ik deelde het bericht op Facebook met een oproepje erbij en voor ik het wist hadden René en Alfons zich aangemeld om te helpen met organiseren.”

Van Zanten: ,,Daarna was het even uitvogelen hoe we de organisatie volgens de huidige maatregelen konden doen, maar via beeldbellen zijn we in een week tijd al een heel eind gekomen. We hebben er echt heel veel plezier in om alle scenario’s en scripts te bedenken en het leuke is dat we elkaar als team goed aanvullen, zodat we allemaal evenveel kunnen bijdragen.”

Het drietal heeft een scenario bedacht dat bij de huidige situatie van Sliedrecht past. In het verhaal dat de aankondiging voor het spel vormt, staat te lezen dat er eindelijk een nieuwe burgemeester is aangesteld in het dorp. Na een kennismakingsrondje verdwijnt hij echter spoorloos. Het is aan de Sliedrechters om gedurende twee weken aanwijzingen te verzamelen en te ontcijferen, om er zo achter te komen wie van de acht verdachten de burgemeester heeft ontvoerd, welk vervoersmiddel daarbij is gebruikt en waar hij wordt vastgehouden.

Serno: ,,Als verdachten en andere personages wilden we graag bekende Sliedrechtse gezichten gebruiken, zodat het voor de spelers een feestje der herkenning wordt. We zijn dus direct aan de slag gegaan met mensen benaderen en binnen 24 uur hadden we alle rollen vervuld.”

Deelnemers kunnen alleen meespelen, of in een team dat volgens de maatregelen is gevormd, bijvoorbeeld met het eigen huishouden of digitaal met vrienden. Uiteraard is er ook een prijs te winnen; de persoon of het team dat als eerste het juiste antwoord instuurt, wint vier tickets voor de nieuwe Sliedrechtse Escape Room, welke beschikbaar worden gesteld door Samen Voor Sliedrecht.

Geïnteresseerden kunnen terecht op de Facebookpagina Cluedo-Sliedrecht of een mail sturen naar cluedo-sliedrecht@hotmail.com.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie