Maria Stam, Alfons van Zanten en René Serno zijn de drie initiatiefnemers voor het levensechte Cluedospel.
Maria Stam, Alfons van Zanten en René Serno zijn de drie initiatiefnemers voor het levensechte Cluedospel. Cluedo Sliedrecht

Sliedrecht in ban van Cluedospel

18 februari 2021 om 09:31 Activiteiten

SLIEDRECHT Waar is de nieuwe burgemeester van Sliedrecht? Dat is de vraag waar een deel van de Sliedrechtse bevolking al ruim een week mee bezig is. De 'burgemeester' in het Sliedrechtse levende Cluedospel is ontvoerd en 102 teams (ruim 350 mensen) zijn op allerlei manieren - online, maar ook door heel Sliedrecht - op zoek naar de dader en de huidige verblijfsplaats van de burgervader. Maria Stam, René Serno en Alfons van Zanten zijn de drie organisatoren van het Sliedrechtse Cluedospel.

Maria Stam van de organisatie vertelt dat het zoveel meer is dan ze hadden verwacht. ,,We hadden nooit kunnen denken dat zoveel mensen zó fanatiek zouden meedoen met dit spel. Mensen spelen het alleen, met collega's, met een aantal gezinnen of een vriendengroep. Er doen ook veel kinderen mee en daarom zijn sommige hints speciaal voor hen gemaakt. We hebben bijvoorbeeld een leuk spel met kleuren, waarbij je moet uitrekenen wat rood x geel is. In Sliedrecht staan lantaarnpalen met gekleurde lintjes en je moet dan het nummer op de lantaarnpaal gebruiken voor de som. Uiteindelijk komt daar trouwens een telefoonnummer uit dat ze moeten bellen en staat er een aanwijzing op de voicemail. Het is echt superleuk om dit te doen en te zien hoe mensen opgaan in het spel."

Het idee om een Cluedospel te organiseren keek Stam af uit een andere gemeente. ,,Ik vond dat zo ontzettend leuk en kreeg zin om iets te organiseren wat mensen weer wat plezier gaf. Alfons en René wilden me daar heen graag bij helpen. We hebben toen het script geschreven, opdrachten bedacht en een aantal verdachten en een burgemeester - bekende Sliedrechters - gestrikt voor het spel. Het leuke is dat iedereen enthousiast is. Alles moet natuurlijk coronaproof dus de dader zal niet lijfelijk worden gearresteerd door politie."

De deelnemers hadden twee weken de tijd om de dader te ontmaskeren via allerlei opdrachten, filmpjes via sociale media en andere aanwijzingen. ,,Het is echt tof om te zien hoe iedereen meedoet. Afgelopen weekend moest er een knikkerbaan worden gebouwd voor een opdracht. Als je dan ziet hoeveel filmpjes van toffe knikkerbanen we krijgen, dat is gewoon bijzonder. We zijn heel benieuwd welk team gaat winnen, komend weekend wordt dat bekend." De winnaar wint vier tickets voor de nieuwe escaperoom Kitchen Disaster in Sliedrecht. Wie mee wil kijken naar de achtergronden en ontknoping, kan dat doen via facebook.com/cluedosliedrecht.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie