Inzet voor het goede doel.
Inzet voor het goede doel. De Verhuisfamilie

Verhuisfamilie in actie

16 maart 2021 om 11:29 Algemeen Deel je nieuws

Het verhuisteam van Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen uit Sliedrecht heeft voor het goede doel de Verhuisfamilie een cliënt uit Rotterdam geheel belangeloos verhuisd naar haar nieuwe woning. De Verhuisfamilie is er speciaal voor mensen die genoodzaakt zijn om te verhuizen, maar zelf niet het netwerk en de middelen hebben om dit te regelen. “Ik ben zo dankbaar dat het verhuisteam mijn cliënt heeft kunnen helpen, ik sta er versteld van dat dit mogelijk is in deze tijd.”

Aan het woord is Marieke van Vugt, werkzaam als ouderen maatschappelijk werker voor het wijkteam Zuidwijk van de gemeente Rotterdam. 

De Verhuisfamilie is een samenwerkingsverband tussen Erkende Verhuisbedrijven en de stichting Present (organisatie voor vrijwilligers). Samen vormen ze de ‘familie’ en zorgen ze ervoor dat iemand een nieuwe start kan maken. De vrijwilligers van Present pakken de inboedel van tevoren in zodat het verhuisteam bij aankomst direct aan de slag kan.

Voor deze verhuizing werd het Sliedrechtse familiebedrijf Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen benaderd met de vraag om mee te werken. Juist de inzet van professionals bij een verhuizing maakt een groot verschil: met de aanwezigheid van allerlei hulpmiddelen is een verhuizing zo geregeld. “Hoe klein een woning soms ook is, er kunnen wel heel veel spullen in staan. Ik had dit nooit in mijn eentje gered. Daarom ben ik ook heel dankbaar voor de inzet van het verhuisteam. Voor mijn cliënt was het een hele opluchting dat het zo geregeld kon worden.”
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie