,,Er wordt naar elkaar omgekeken, ook naar collega’s onderling."
,,Er wordt naar elkaar omgekeken, ook naar collega’s onderling." Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Advertorial

Werken bij Waardeburgh

8 april 2021 om 17:46 Zakelijk

ALBLASSERWAARD Zoek je werk, hou je van aanpakken en heb je liefde voor oudere, kwetsbare naasten? Dan is een baan bij Waardeburgh misschien wel iets voor jou. De protestants-christelijke organisatie draagt zorg voor de mensen in zorgcentra Parkzicht, Overslydrecht, De Waard en Pedaja, aanleunwoningen, thuis en in een hospice. ,,Bij Waardeburgh word je gezien en krijg je de ruimte om te groeien.”

Marianne den Hartog werkt al 28 jaar bij Waardeburgh, eerst in het toen nog zelfstandige Pedaja en later in de thuiszorg. ,,Zes jaar terug kreeg ik de mogelijkheid om een opleiding tot verpleegkundige te volgen.”, vertelt ze.

,,Dat heb ik met beide handen aangepakt. Ik mocht stage lopen in het ziekenhuis, dat wilde ik altijd al doen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad, maar door de doorstroom en vluchtigheid miste ik de echte contacten. Ik vind het juist waardevol om iets voor mensen te betekenen en een vertrouwensband met ze op te bouwen. Dat kan bij Waardeburgh. Sinds oktober werk ik ook als praktijkopleider. Ik begeleid twee dagen in de week leerlingen en stagiaires in Parkzicht en ben één dag verpleegkundige in de wijk. De diversiteit is erg leuk. Enerzijds mag ik zelf nog echt aan de slag, anderzijds mag ik jongeren, zijinstromers en herintreders nu door ervaring opleiden, hen inspireren en motiveren. We werken nauw samen met de Christelijke Hogeschool Ede voor HBO verpleegkunde, het Albeda, Hoornbeeck en Da Vinci college. Veel stagiaires blijven uiteindelijk hangen.”

Marianne vindt het werkklimaat bij Waardeburgh erg prettig. ,,Door de christelijke normen en waarden is de werksfeer fijn. Er wordt naar elkaar omgekeken, ook naar collega’s onderling.”

Albert Tahaparij, divisiemanager zorg, is trots dat zijn organisatie met de menselijke maat meet. ,,We zijn als organisatie niet heel groot met 900 medewerkers, vier locaties en een thuiszorgafdeling in vier gemeenten. Daardoor kennen mensen elkaar en zijn de lijnen kort. Tegelijkertijd zijn we als organisatie groot genoeg om om mensen ruimte te bieden om door te groeien naar andere functies en om te verdiepen door te specialiseren. We kunnen in gesprek blijven met elkaar, van leiding naar collega’s, maar ook onderling. In ons werk laten we ons inspireren door het geloof. We zijn er voor elkaar, of je nu in de IT of in de verpleging zit. Nu ouderen langer thuis wonen, wordt de zorg wel zwaarder. Die complexiteit van de zorg biedt mooie uitdagingen, ook voor verpleegkundigen. Zij kunnen zich ook specialiseren in bijvoorbeeld wondzorg, diabetes of dementie.”

Waardeburgh heeft vacatures voor diverse functies op verschillende niveaus. Albert: ,,We bieden een uitdagende functie in een stabiele organisatie. Meelopen is uiteraard mogelijk. Onze deuren staan altijd open, ook voor mensen zonder zorgdiploma. Zij kunnen aan de slag als welzijnsmedewerker op een woongroep.”

Vacatures:

Verpleegkundigen (niveau 4 en 5)
Verzorgende IG
Eerst verantwoordelijke verzorgende
Fysiotherapeut
Ergotherapeut

w[ werkenbijwaardeburgh.nl

Esther Coumans

advertentie
advertentie