Afbeelding
Kringloopwinkel

Duizend euro van de Kringloopwinkel voor Stichting Embrace Burundi

21 mei 2021 om 10:06 Maatschappelijk

SLIEDRECHT – Stichting Kringloopwinkel Sliedrecht heeft een bedrag van €1000 geschonken aan de Stichting Embrace Burundi. Tonneke Bot (l) van de Kringloopwinkel mocht deze cheque op maandag 17 mei 2012 overhandigen aan Linda Blokland (r), die namens stichting Embrace Burundi aanwezig was.

Stichting Embrace Burundi is momenteel een nieuw opvanghuis (Embrace Center) aan het bouwen om straatkinderen in Bujumbura, Burundi op te kunnen vangen en ze te begeleiden naar volledige zelfredzaamheid. Dit wordt gedaan door de kinderen (terug) naar school te laten gaan en hen (en indien nodig hun gezinnen) te ondersteunen met voeding, betalen van medische kosten en organiseren van andere educatieve activiteiten. Linda Blokland van de stichting vertelt: ,,Omdat onze stichting volledig afhankelijk is van giften zijn we verheugd dat de Stichting Kringloopcentrum ons een warm hart toedraagt en dat er ondanks de magere tijd (COVID-19 periode) toch zo’n mooi bedrag aan ons geschonken wordt. Het is mooi om te zien hoe de kringloop in Sliedrecht bijdraagt aan een beter milieu hier en ook weer kan bijdragen aan het verbeteren van het welzijn van de straatkinderen in een van de armste landen in de wereld. We zijn dan ook bijzonder blij met en dankbaar voor dit mooie gebaar.”

Meer weten over het mooie werk dat Marieke van der Leeden doet voor deze kinderen in Burundi, kijk dan op www.embraceburundi.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie