Schapen scheren in Biesbosch

18 mei 2018 om 12:56 lokaal

SLIEDRECHT Op Eerste Pinksterdag (zondag 20 mei) vindt tussen 10.00 uur en 16.00 uur het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest plaats in natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch.

De schaapskudde van de Hollandse Biesbosch wordt tijdens het evenement van hun wintervacht ontdaan.

Tijdens het Schaapscheerdersfeest wordt de schaapskudde 'zomerklaar' gemaakt door schaapsherder Huug Hagoort en zijn medewerkers. Daarnaast vertelt hij van alles over zijn schaapskudde. Kinderen kunnen van dichtbij meekijken en vragen stellen aan de schaapsherder. Ook worden er op deze dag demonstraties van spinnen en weven gegeven.
Het evenement vindt plaats bij de boerderij in de Hel- en Zuilespolder. Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht kun je een prachtige voorjaarswandeling maken door het weidegebied van de Hel- en Zuilespolder. De route, ongeveer één kilometer, wordt met pijlen aangegeven en is per rolstoel begaanbaar. Ook is het op deze dag mogelijk om met de Grienduil-pont naar de boerderij te varen voor 1 euro per persoon enkele reis.

Het Schaapscheerdersfeest is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Meer info: www.biesboschcentrumdordrecht.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie