Afbeelding
ZHZActueel.nl

Brand door tak op spoor Sliedrecht; treinverkeer ligt tijdelijk stil

9 juli 2021 om 17:11 Brand

SLIEDRECHT Door een tak is vrijdagmiddag 9 juli 2021 kortsluiting ontstaan op de Betuweroute bij Sliedrecht. De tak waaide omstreeks 15.00 uur tegen de bovenleiding en het bovenleidingportaal langs het treinspoor. Daardoor ontstond kortsluiting waarbij getuigen een flinke knal hoorden. Er brak een kleine brand uit langs het spoor. De brandweer rukte uit om de smeulende delen te blussen.

Vanwege de veiligheid werd het treinverkeer op zowel de Betuweroute als de naastliggende Betuwelijn / MerwedeLingelijn stilgelegd. De brandweer van Bleskensgraaf kwam ter plaatse met een aanhanger met specialistische delen om de spoorsloot langs de Parallelweg te overbruggen. Nadat de spanning van de bovenleiding af was kon door de brandweer worden nageblust.

ProRail draagt zorg voor het verwijderen van de tak in het bovenleidingportaal. Mogelijk moet ook de bovenleiding worden hersteld. Het treinverkeer op de Betuwelijn tussen station Sliedrecht Baanhoek en station Sliedrecht kon rond 16.15 uur worden hervat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Peter Stam

advertentie
advertentie