Yorick de Groot
Yorick de Groot Photographer: van der Kloet Foto & Videoproducties BV

Yorick de Groot uit Sliedrecht wint als duo met Stefan Boermans het viersterrentoernooi Beachvolleybal in Gstaad

11 juli 2021 om 15:49 Overig

GSTAAD (ANP) - Het Nederlandse beachvolleybalduo Stefan Boermans/Yorick de Groot heeft op de WorldTour het viersterrentoernooi in het Zwitserse Gstaad gewonnen. Het als vijftiende geplaatste koppel versloeg in de finale Cherif Younousse en Ahmed Tijan in drie sets: 23-21 19-21 15-10. Het Nederlandse duo had in de groepsfase ook al in drie sets van de twee finalisten uit Qatar gewonnen.

Voor Boermans (26) en De Groot (21) was het hun eerste grote eindzege. Eerder dit seizoen eindigden ze twee keer als vijfde in het Mexicaanse Cancún en een keer als negende in Ostrava in Tsjechië.

Boermans en De Groot, die niet in actie komen bij de Olympische Spelen in Tokio, waren in Gstaad voor de eerste keer in hun gezamenlijke carrière direct tot het hoofdschema toegelaten van een viersterrentoernooi op de WorldTour.

Eerder op de dag waren Boermans en De Groot in de halve finales ook te sterk voor de Russen Nikita Lijamin en Taras Myskiv: 21-17 21-15.

Boermans en De Groot pakten in Gstaad 800 punten voor de wereldranglijst en verdienden gezamenlijk 20.000 dollar (circa 17.000 euro). Bovendien ontvingen beiden een grote traditionele koebel. ,,Misschien ga ik er wel mee slapen”, grapte Boermans.

To Sytsma

advertentie
advertentie