Op het nieuwe zoekplaatje is het tijdens de vakantieperiode heel stil.
Op het nieuwe zoekplaatje is het tijdens de vakantieperiode heel stil. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht? (26)

30 juli 2021 om 14:29 Recreatie

SLIEDRECHT ‘Sssst, niks verklappen!’ zei ik nog tegen de medewerker van de pannenkoekenfabriek op Baanhoek. Of hij woord gehouden heeft weet ik niet. Maar het was wel opvallend dat er deze week veel goede inzenders waren.

door Albert de Coster

Vorige week had ik online in het Kompas een artikel gelezen over kinderen die een pannenkoekenfeestje organiseerden. Na afloop hadden ze de overgebleven voorraad aan de voedselbank aanboden. Dat vind ik nou echt mooi. De pannenkoeken voor dat buurtfeestje in de Weresteijn werden gratis ter beschikking gesteld door Cérélia aan Baanhoek.

En toen dacht ik: ‘Laat ik bij die fabriek eens een zoekfoto gaan maken.’ Zo gezegd zo gedaan en ik fietste ongehinderd langs de slagbomen het grote parkeerterrein op. Al speurend naar iets wat typerend was voor de fabriek kwam ik ook achter het gebouw aan de waterkant terecht. En daar aan de Merwede bevond zich een aanlegsteiger en toen dacht ik even: ‘Zou dat een mooie foto opleveren?’ Maar bij nader inzien ben ik toch maar naar de voorkant van het pand gegaan en heb besloten de grote glimmende opslagtanks te fotograferen.

Door de zoeker van mijn lens zag ik naderend onheil op me af komen. Twee potige uitziende mannen, die een hoge mate van gezag uitstraalden. Om de confrontatie uit de weg te gaan, had ik op mijn stalen ros het hazenpad kunnen nemen. Maar wie weet hadden ze inmiddels mijn vluchtweg al gebarricadeerd. Dus bleef ik met knikkende knieën wachten. ‘Wat doet u met die camera op ons terrein?’ Ik kon niets anders antwoorden dan: ‘Foto’s nemen, meneer.’ Gelukkig wist de medewerker die het woord voerde dat kinderen een partij pannenkoeken hadden gekregen. Toen ik hem vertelde dat ik daarom een foto van het bedrijf wilde nemen, was de spanning uit de lucht. En dat ik het als zoekplaatje wilde gebruiken leverde een eerlijk antwoord op: ‘Je moet die plaatjes niet zo moeilijk maken.’ 

Of het nieuwe plaatje erg moeilijk is kan ik op voorhand niet zeggen. Maar u moet het vooral niet zoeken op plekken waar scheepswerven zijn en ook niet bij bedrijven die daar mee te maken hebben. En tijdens de vakantieperiode is het daar heel stil.

Weet u de oplossing of heeft u interessante informatie over de foto, mail naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. U krijgt gegarandeerd antwoord van mij en een tip voor de nieuwe opdracht.

Esther Coumans

advertentie
advertentie